Oppskriften til disse glutenfrie småkakene ble til når jeg lagde bunnen for kokosbollene mine. Steketiden og om du lager dem flate før du setter dem inn i ovnen avgjør om de blir sprø eller seige, og antallet avhenger av hvor store du lager dem
Mine beste Pepperkaker (glutenfrie om duvil) Kok opp. 2 dl sukker1 dl sirup1 dl vann Viktig at sukkeret løses opp helt Tilsett 200 gr margarin og la det smelteRør så inn alt krydderet 2 ts ingefær 2 ts kardemomme3 ts kanel1 ts nellik 0,5 ts pepper Når massen er blitt avkjølt tilsetterdu gradvis siktet mel og bakepulver 3 ts bakepulverCa 1 liter mel Jeg bruker glutenfri Kakemix fra Toro til pepperkaker Når deigen er ferdig blandet drysser du litt mel over deigen før du dekker den til med plast å setter den i kjøleskapet over natten Dagen etterpå er det bare å bake ut pepperkaker Jeg syns denne deigen var helt fin å holde på med Men tips når man skal bake ut pepperkaker er å bruke ei trekjevle (teflonkjevle = håpløst) Og hos meg funker kjøkkenbenken med sin litt rue overflate best På det glatte kjøkkenbordet setter deigen bare seg bare fast Pepperkakene skal stekes midt i ovnen på 200°C i ca 8 minutter Tynne pepperkaker = kortere steketid Tykke pepperkaker = lengre steketid Alltid lurt å prøvesteke EN pepperkake først så du finner riktig temperatur og steketid for din ovn Pepperkakene må få avkjøles på brettet før du har dem over på rist Oppbevares i tett boks Disse holder seg knasende sprø i kakeboksen i flere uker Jeg har laget pepperkaker med denne deigen 4 ganger nå de siste ukene så dette er helt klar en vinner når det kommer til glutenfrie pepperkaker (jeg har nemlig forsøkt 3 ulike ‘glutenfrie oppskrifter’ uten hell) Det er også min favoritt når det gjelder pepperkaker med hvetemel da jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til mamma (en smak av min barndoms jul altså)
Tilsett melet,salt og matolje. Dette gjør du. Dette trenger du. Sett i ovnen på nederste rille på 200° i Ca 30 min(avhenger fra ovn til ovn,så det er lurt å følge med underveis). •6 dl Finax mjölmix (eller annet glutenfritt mel)
Deretter starterdu å lage hvit saus ved å smelte smøret i en kasserolle og tilsette melet. Deretter tilsetterdu løk, hvitløk og oregano til dette blir mykt og gyldent
Mange ganger følger slike beholdere med stavmikseren når den kjøpes, min ble knust i et flyttelass for flere år siden, så nå brukes et smalt og litt høyt litermål
Den glutenfrie starteren jeg bruker vil helst ha rismel. Du kan kjøpe av meg. Her får du forklaring skritt for skritt hvordan du aktiverer en surdeigsstarter, hvordan du bruker den og hvordan du oppbevarer den
Rør godt, småkok litt til før duheller den over i en skål. Flytende honning Valnøtter, mandler, hasselnøtter og/eller rosiner Kanel Evt blåbær, bringebær
Nå er det ikke lenge igjen før jeg starter opp nye Roede-kurs på Holtet/Nordstrand i Oslo. Om du ønsker å følge vårt opplegg i Roede-metoden så vildu både beholde sunn måltidsfrekvens, få tilbake overskuddet og finne tilbake matgleden
Jeg brukte garnet Senja (hadde en rest liggende i de rette fargene) som du kan kjøpe på Nille. Skrift til rød, og skift retning ved å vrenge sokken (i stedet for å skifte retning, kan du strikke de hvite maskene på vranga, men jeg synes det er så mye enklere å strikke rett, at jeg heller endrer retningen etter å ha strikkt rett)
bestemmer deg for å melde deg på et eller flere av tilbudenetil Cosmopharma. Kursene retter seg mot deg som vil jobbe med fargeanalyser, samt første skrittet for deg som vil utdanne deg videre til Imagestylist
Bruk et muffinsbrett til å steke tertene. Følg med, for det er lett å brenne deigen, så hvis du har en ovn som er litt varm, kan det lønne seg å senke temperaturen noe og heller bruke litt lengre tid
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.