Verdens beste Pavlova
kmarie
kmarie

Verdens beste Pavlova

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Marengsbunnen
  • 6 tempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizenna mel
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Instruksjoner

    Fremgangsmåte:
    1. Sett stekovnen på 250 grader Celsius.
    Finn frem en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn en sirkel på ca. 22cm midt på papiret. Grunnen til at jeg lager den såpass liten er at kaken utvider seg litt under stekingen.

    2. Pisk eggehvitene til hardt skum. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maizenna mel og vaniljeessens og tilsett dette i eggehvitene litt etter litt mens du fortsatt visper. Visp minst 10 minutter. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen. Lag en grop midt i. Bruk slikkepotten og styk oppover rundt kanten slik som du ser på bildet.

    3. Senk temperaturen til 100 grader Celsius og sett stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.

    4. Marengsbunnen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La ovnsdøren stå på gløtt mens kaken avkjøles. Kaken kan godt stå i ovnen til neste dag. Ta bakepapiret forsiktig av og legg den på et fat. Slik kan den oppbevares, bare den står tørt. Bruk gjerne ei kaketine med tett lokk.

    5. Rett før servering vispes kremfløte stiv med litt sukker og blandes med romkrem. Sett gjerne kremen i kjøleskap en times tid før den has på kaken. På den måten stivner den litt og ikke renner så lett utover. Fyll så gropen i marengsbunnen med kremen og legg på rikelig med friske bær og frukter etter ønske. Et lite melisdryss går an og kanskje også litt revet sjokolade. Alt etter smak og behag!

    Lykke til!

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.