Fremgangsmåte:
1. Sett stekovnen på 250 grader Celsius.
Finn frem en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn en sirkel på ca. 22cm midt på papiret. Grunnen til at jeg lager den såpass liten er at kaken utvider seg litt under stekingen.
2. Pisk eggehvitene til hardt skum. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maizenna mel og vaniljeessens og tilsett dette i eggehvitene litt etter litt mens du fortsatt visper. Visp minst 10 minutter. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen. Lag en grop midt i. Bruk slikkepotten og styk oppover rundt kanten slik som du ser på bildet.
3. Senk temperaturen til 100 grader Celsius og sett stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
4. Marengsbunnen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La ovnsdøren stå på gløtt mens kaken avkjøles. Kaken kan godt stå i ovnen til neste dag. Ta bakepapiret forsiktig av og legg den på et fat. Slik kan den oppbevares, bare den står tørt. Bruk gjerne ei kaketine med tett lokk.
5. Rett før servering vispes kremfløte stiv med litt sukker og blandes med romkrem. Sett gjerne kremen i kjøleskap en times tid før den has på kaken. På den måten stivner den litt og ikke renner så lett utover. Fyll så gropen i marengsbunnen med kremen og legg på rikelig med friske bær og frukter etter ønske. Et lite melisdryss går an og kanskje også litt revet sjokolade. Alt etter smak og behag!
VerdensbestePavlova. Dette er virkelig pavlova på sitt beste. Den syrlige lemoncurden gir den perfekte kontrasten til den søte marengsbunnen, og med fløyelsmyk krem og det beste av frukt og bær kan det ikke bli bedre
Min favorittkake er den Australske Pavlova-terten. Marengskake med krem og masse bær og frukt. Og jammen meg var det ikke den jeg skulle vinne den aller siste og avgjørende konkurransen i Masterchef med også
Idag tenkte jeg dele oppskrift på verdensbestepavlova. Jeg har fått dilla på pavlova og mener at det er en av de beste, friseste og fristende kaker som finnes
Innimellom så treffer man på en oppskrift som virkelig gjør kakebakerlivet verdt å leve. Denne kaken her er hentet fra boken Slikkepott av Lise Finckenhagen og går under navnet konfektkake
Verdensbeste helkornbrød. 27. 07. 2015 kl. 11. 13 i. Brød. 4 kommentarer. Dette brødet ble kåret til vinner av brødkonkurransen i Allers høsten 2010, og Gunnvor Refsdal er står bak oppskriften
I dag skal jeg friste dere med denne himmelske browniesen pyntet med et hjerte av melis. Denne herligheten faller garantert i smak hos alle kake og sjokolade elskere
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.