I dag bakte jeg pastinakkene i ovnen sammen med gulrøtter og halve poteter. Jeg har lyst på vårmat, og på bloggen framover blir det oppskrifter med asparges, salater og en ny pai jeg akkurat har testet ut
Server plommenemed kald yoghurtkremog et dryss av grovt hakkede karamelliserte pekannøtter. (se også Kanelkake med karamelliserte pekannøtter ogyoghurtkrem)
Fleire oppskrifter medplommer kjem etterkvart også - så det er berre å følge med. Server varme eller lune akkurat som dei er, eller med en klatt gresk yoghurt, vaniljekesam, kokoskrem piska opp eller is
Bland sammen kikertene og bokhveten og kjør dette i en kjøkkenmaskin eller med en stavmaskin. Ja med perfekte mener jeg at disse limer seg veldig bra sammen
Del plommene i to og ta ut steinene. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak. Legg plommene i en ildfast form med snittflaten opp
Nå er det norske plommer i butikken, da gjelder det å benytte anledningen til å tilberede noen deikatesser av denne fine råvaren, som plommesyltetøy, plommechutneyogplommedessert
Plommesyltetøy kan brukes som pålegg, som dessert på is, nydelig på vaffel… Det er bare å prøve seg fram, prøv plommesyltetøy i pai, slipp fantasien løs og kos deg med høstens godsaker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.