Skjær torskefilet i serveringsstykker, fjern skinnet og krydre med salt og pepper. Jeg serverte den med kokte nypoteter, men ris og pasta kan også brukes som tilbehør
Monter grønnsaker og fisk på tallerkenen og drypp smøret over. Det er så deilig at det er «torsketid» igjen og at vi kan leke oss med forskjellig tilbehør til denne deilige fisken
Disse torskefiletene kjøpte jeg på Solsiden i Trondheim, og de gikk ned på høykant (hadde nesten ikke tid til å ta bilder- lukten av urter, sprøstekt bacon og fisk fristet)
(Den tar utgangspunkt i en kjempegod smørsaus jeg har funnet på melk. Torskefiletmed deilig rekesaus. smør en ildfast form med litt smør og legg fileten i formen
- 1 dl ris + lettsaltet vann- 100 g skinn og benfri torskefilet- 1/2 liten paprika- 1/2 liten løk- 1 ss hvetemel- 1 vann + 1/4 fiskebuljongterning- 1,5 dl fløte- salt og pepper- 1 blad isbergsalat- litt mais- litt paprikaBle du fristet
Nå er det på tide med en middag igjen, og sannelig ble det ikke fiskemiddag. Det er ikke tilfeldig at det stort sett er fisk til middag her på revMat heller
Server maten på tallerkener med et lett persilledryss over. Skrell søtpotetene, skjær i mindre biter, kok dem møre, hell av vannet og mos dem med et moseredskap
Nå er jo også torsken på sitt beste så derfor er det viktig å bruke den nå. Jeg har brukt torsk sammen med skinke flere ganger, men varierer litt hver gang
Risotto medvarmrøkt laks. Med sin varme rosa farge, fine røyksmak og den irrgrønne sausen blir dette en visuell lekkerhet og antageligvis en ny favoritt i heimen
Rasp av skallet på en lime. Torskefiletmed krepsehalesalsa, potetpure og gulrotroser. Torskefilet. Begynn med å lage krepsehalesalsaen, den skal helst trekke i et par timer
Har du skinn på fileten, så stek med skinnet nederst. Når jeg serverte denne ble faktisk gjestene så begeistret for sausen, at de slikket tallerkenen ren etterpå
Rød pesto, lag selv eller kjøp en god på glass. Og tomatpesto har jeg brukt flere ganger sammen med torsk, jeg synes det harmonerer veldig bra med smakene
Når løken er myk legger du fisken oppåmed litt salt og pepper på toppen og sett lokket på. Dette er en kjempegod og sunn middag, en super start på uken
Denne gangen valgte jeg å bruke greske smaker for å henspeile litt på sommer og ferie. Litt lettere mat enn om vinteren selvsagt, og da bestemte jeg meg for å lage noe medvarmrøkt laks
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.