Pide er kanskje mest kjent som tyrkisk pizza, formet litt som et vikingskip. Og det er sistnevnte variant vi snakker om i dag, med en aldri så liten vri fra undertegnede som har toppet det hele med za’atar der tyrkerne bruker sesamfrø, nigellafrø eller bare pensler litt mykt smør på
Hva med disse smakfulle tyrkiske kjøttbollene. Bland sammen med kjøttdeigen i en bolle, og bland godt. La deigen stå og trekke til seg smak, mens du heller starter på den kremede tomatsausen
Dette er en super enkel, men smakfull måte å lage tyrkisk kebab på. Kjøttdeig blandes med spisskummen, finhakket paprika, rødløk, chili og hvitløk og stekes på langpanne i ovnen
Jeg elsker å kombinere det søte med det salte. 1 pose Tyrkisk Pepper (denne hakker du i stykker til små biter, legg de i en pose og slå de i stykker). 1 pose Tyrkisk Pepper (denne hakker du i stykker til små biter, legg de i en pose og slå de i stykker)
Vi spiste grillede lammekoteletter, lammeskank, seabass med spinat og hollandaise (bedre saus til fisk skal man lete lenge etter), bouillabaisse, hummer og vi prøvde flere typiske tyrkiske retter som var super gode
Tyrkisk auberginesalat er godt tilbehør til en hovedrett eller en god rorrett med brød som tilbehør. Når den er mør, så skav ut fruktkjøttet og miks det med en stavmikser til en fin masse
Tyrkisk grillspyd med marinert lammekjøtt (Sjisjkebab). Antakelig begynte de med å tynne ut yoghurten med litt vann og smaksette med salt for å bedre smaken – yoghurten de lagde skal ha vært ganske bitter
Man skal ikke snakke lenge med noen før man blir tilbudt en kopp tyrkisk te, en kopp te det for øvrig nærmest er en fornærmelse å si nei til med mindre man har en god grunn for det
Kanskje er det derfor mange forbinder tyrkisk mat med nettopp det, selv om man i omtrent alle andre deler av Tyrkia knapt bruker krydder og skyr all småspicy mat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.