Kle langpannen med bakepapir og bre røren utover. MorMonsen skal alltid skjæres opp i snipper. Min mor bakte alltid denne til jul, som så mange andre også gjorde
Det er ikke så verst å oppdage den siste biten medMorMonsen i fryseren en kald februardag heller. MorMonsen kan se ut som en vanskelig kake å få til uten ekte smør, men denne blir nydelig, jeg lover
Kaken er deilig og myk, med mild sitronsmak, toppet med perlesukker og korinter. (English below)MorMonsen er en av de gode gamle tradisonelle norske kakene
Men jeg har vokst opp med gode, gamle MorMonsen som en saftig helårs-skuffkake. Akkurat denne skal få være med på ettermiddagens møte i et prosjekt jeg leder, som handler om å skape mer liv på Sjønstå
Det er lørdag i morgen, og hva passer vel bedre enn biffsnadder og rødvin. Når du skal planlegge måltidet er det lurt å begynne med det som tar lengst tid, nemlig poteter, grønnsaker og saus
Det er vel ikke noen vits i å gi seg på kakefronten med det første, og det er på tide å ta fram denne kaken i rampelyset igjen, noe som passer fint i disse tidlige rabarbratider
Hatt problemer med pc`en og har måttet formatere den. Gni steika inn med salt, pepper og knust enebær. Brun i en gryte/panne sammen med noen stilker med frisk timian
De har lammelår nå som faktisk er små- ikke overmaipulerte bodybuilderlam med lår lengre enn en gaselles, og disse er sinnsykt mye mørere enn de vi er vant med å kokkelere med
Noen er som formkaker med revet eple i deigen. En tarte tatin med stekte epler, er vidunderlig. Smuldre smøret i melet, som er blandet med saltet og sukkeret
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.