Knus valnøtter i kjøkkenmaskin med kniver, eller i foodprossesor og tilsett sitronskall og kjør litt til. Bland så inn resten av ingrediensene i en bolle og rør godt.
Fordel røren i 26 cm form (ca. 2 fingrer mål / 2 cm) i form før steking.
Stekes i 45-60 min. Viktig og ikke åpne døren før det har minst godt 45 min, da vil kaken falle.
Ha eggeplommer, appelsinjuice, sitronjuice, revet appelsinskall og sukker i en gryte. Kok dette opp under omrøring i ca. 8 min. Avkjøl til 40-50 grader og tilsett smør. Avkjøl helt.
Pisk eggene og sil dem i en gryte. Ha sitronsaft, sukker og sitronskal også oppi gryten og kok opp på middels varme. Rør jamt og godt til det tykkner. Ta den av varmen å del smøret i biter og rør til det er smeltet. Avkjøles.
Pisk krem med litt melis (etter smak)
Montering
Del kaken to ganger og legg lik del med appelsin curd og sitron curd sammen med krem i hvert lag.
Pynt med kremroser tilsatt litt melis. Hakk pecannøtter og ha på siden av kaken.
Jeg koser meg med solfylte, laaate dager i Italia for tiden. "Torta Caprese" er en fantastisk konfektkake som stammer fra øya Capri utenfor den vakre Amalfikysten
Så är det bara. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Det finnes säkert 1000 recept på huevos rancheros, här är mitt. 1/2 gul lök2 vitlöksklyftor1 hel röd chili, med frön och allt1 burk krossade tomater250-300 gram konserverade svarta bönor(1 matsked pil pil)1 limesalt nymald svartpeppar4 äggolja till stekning. 1) Sätt ugnen på 200 grader. Låt det puttra i 15 minuter på svag värme. 3) Tillsätt bönorna och blanda ner dem i såsen
sjokoladekake med smarties. Bursdagsbarnet selv og gjestene var storførnøyde. Språket til en to-åring er jo noget begrenset, men da vi spurte ham hva slags bursdagskake han ville ha, var han klar i talen
I dag serverer eg ei klassisk italiensk kake, Tortadella Nonna. Eg har eksperimentert med å ha smelta sjokolade i fyllet, og det kan eg love deg smakar fantastisk
Lett å lage er det også og det er relativt fort gjort. brødsmuler / pan rallado. Fredag igjen etter en kort uke og jeg er tilbake i spania hvor solen skinner, og som vanlig på fredager skal dere få tapas
Torta tres leches (Tres Leches Cake) Kakene er veldig lette å lage. "Sega chokladsnittar" inneholder sirup, som gjør at kakene blir litt myke og seige i midten
Torta Caprese. Bruk sommerens bær av alle slag og rør sammen med sukker til nydelig sommersyltetøy. Det gjør ikke noe om det er noen hele bær innimellom
Dette er en lavkarbo-variant av denklassiske italienske kaken "Torta all'arancia". Originalen lages med hvetemel, men jeg har erstattet det med mandelmel
Da var fredagstapasen på plass igjen også, denne gangen med en av mine favorittgrønnsaker avokado, sammen med noe av det norskeste som finnes nemlig laks
Temaet for Månedens søtasak på bloggen Søta Saker er Smått och gott og da kom jeg plutselig på at barnas favorittkjeks ,funfetti kjeksen som vi til stadighet baker ikke er lagt ut på bloggen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.