22 mai
ble vår kjære lille Linus August døpt i Havstein Kirke. Vår fjerde dåpsbarn, hvor tre av dem er døpt i denne kirka. Samme kirke som jeg er døpt i, konfirmert i og som vi giftet oss i. Foreldrene mine har også giftet seg her. Det ble en fin sermoni, og dåpsbarnet oppførste seg så og si eksemplarisk. Etter kirka ble det middag og kaker hjemme hos oss i
25-30 stk
hver gang, inkludert barn, så det har gått helt fint. Her er det også vanlig å leie et lokale på en skole, et idrettshus, en kantine, etc. Når det kommer til mat, så har jeg alltid laget maten hjemme (..med god hjelp av familien). Vi har servert forskjellige gryter i alle dåpene, og denne gangen valgte vi Biff Stroganoff gryte med ris, salat og foccacia brød. Og med en gryte laget av rundt 5,5 kg rent kjøtt ble det nok til alle, og litt til. Oppskrift på gryten kommer i et senere innlegg dersom det er av interesse. Vi serverer brus fra store flasker og blander mugger med saft til barna. Her er det Robin som er "drikkesjef" og sørger for at glassene er fulle. Store flasker får ned kostnadene på matbudsjettet, og jeg ser ingen grunn til å svi av mer enn nødvendig! Kaker: Som regel har jeg bakt en del selv, og den nærmeste familien har bakt. Det har vært en grei ordning, men denne gangen spurte jeg om fadderene kunne bake, så jeg kunne konsentrere meg om maten. Det endte i fem kaker og cupcakes (vi var totalt 30stk, hvorav 10 barn ). Kakene vi hadde denne gangen var: Oreokake, Sjokoladekake, Verdens Beste, Ostekake, IS-ostekake og Cupcakes. Det ble selvfølgelig mer enn nok!
4 har
det vært av enkleste sort, så jeg har laget en kollasj i et bildeprogram, bestilt det som et vanlig bilde hos feks Japan Photo, og betalt rundt
Det ligger dypt i ryggmargen hos oss nordmenn at vi skal spise brødskiver til frokost og lunsj. Ved overgangen til et lavkarbokosthold er det mange som kvier seg for å kutte ut brødet
Stek kjøttdeig, fin hakket løk, paprika i terninger, presset hvitløk og aubergin (det som ble fjernet da gropen i auberginen ble laget) skjært i terninger til det er gjennomstekt
Men prøv å ikke drop frokosten da det er et veldig viktig måltid som skal gi overskudd og energi til første del av dagens gjøremål, og det beste av alt
Eggedosis var noe jeg spiste mye av som barn, det er enkelt og raskt å lage og smaker kjempegodt. Jeg blander inn kesam med smak av vanilje eller lime, og har gjerne friske bær som rips og blåbær oppi også
De blir ofte omtalt som “forgotten cookies”, og i noen tilfeller blir de tilsatt diverse smaker. Kommer det bittelitegrann eggeplomme i eggehvitene, kan det være nok til at du ikke lykkes med marengsen
Jeg har fått flere meldinger oge-poster om jeg ikke kan legge ut noen tipstil kakefyll. Mousse eller fromasj er gode kakefyll, og passer like godt oppå en kokos- eller nøttebunn, som en brownie
Da er maten klar til servering. Tsatsiki - oppskrift finner du HER. #spisogspar #blogg #matglede #middag #lavkarbo #lavkarbomiddag #tips #oppskrift #ørret #tzatziki #hverdag #matfrabunnen #onsdag
(Sjå ingrediensbytting i innlegget over, i forhold til intoleranser og det man har). Endelig er det helg igjen, og hakket bedre blir det når sola stråler fra blå himmel
Kiwi, Ica og Meny. Her er noen tipstil lavkarbobrød som fåes kjøpt i butikk. Møllers lavkarbobrød- hjemmebakt inneholder 12,9 g karbohydrat, hvorav sukkerarter 0,4 g
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.