Fres hakket løk og hvitløk sammen med timian i olivenolje til løken blir blank, ett til to minutter. Fres i tre minutter før erter og to dl fløte tilsettes
Anrett kalkunenmed noen druer, og server med waldorfsalat, fløtesaus, potet og grønnsaker. Jeg synes kalkun er kjempegodt sammen med Waldorfsalat og fløteaus, poteter og grønnsaker
Dette innlegget burde jo egentlig kommet i desember og ikke begynnelsen av januar, hehe. Men forhåpentligvis får noen glede av det på et senere tidspunkt
så hyggelig at så mange vil være med i give-away'en min, og velkommen til alle nye følgere. Det er så koselig å se at det er mange som stikker innom og hyggelig når dere legger igjen kommentarer
Her finner du oppskrift på både kalkunen, stuffingen/fyllet, tranebærsaus ogfløtesaus. Ta ut innmatposen av kalkunenBind opp kalkunenmed hyssing så ikke vinger og lår sprikerFyll kalkunenmed stuffingenGni kalkunen inn med sitron og pensle med smeltet smør som er blandet med salt og pepperSkjær løk og gulrot, og evt andre rotgrønnsaker og legg de sammen med vann i bunnen av langpannenStek kalkunen en halv time pr
Jeg synes alltid at det er et lite prosjekt å sette igang å tilberede helstekt kalkun, men dette sitter nok mer i hodet mitt (i ogmed at kalkunen er så stor) enn det faktisk er i praksis
Bruk godt med smør, og krydre med litt salt og pepper. Det er høst, og noen vil få gleden av ferske ryper, og her har du en saus som passer perfekt til den delikate fuglen
Mange nyter kalkun på nyttårsaften og mange sliter med at den blir tørr. Det har vært et fint år, og nå gjenstår bare nyttårsfeiringen før vi starter med blanke ark og nye muligheter
Dette er lenge siden jeg lagde, har bare ikke rotet meg til å legge det ut på bloggen før nå. Båtpotetene vasker jeg og deler i båter, vender i salt (gjerne grovt salt) og olje i en ildfast form
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.