Perfekt, saftig, hvit, myk og god skrei som nesten smelter på tungen. Dette ble også første test på sousvide skrei, og det ble en fantastisk kobling som skal gjennomføresigjen
Derfor bestemte jeg meg for å gi meg i kast med å gjenskapehovedretten til mine kjære – kyllingbryst sousvide med byggkorn, asparges og grillet hjertesalat akkompagnert med en deilig, myk og syrlig saus basert på god kyllingkraft
Dennelakseretten har jeg kopiert fra chefsteps. com med noen korrigeringer pga tilgang til råvarer. Jeg anbefaler også sterkt laken i forkant da dette gjør fiskenenda mer saftig og fastere i fisken
Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer og sousvide koking. De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammen med Petter Beyer
De beste rotgrønnsakene finner jeg på gårdsutsalg – rett fra moder jord. Sviddå dirret bokstavelig av glede da jeg i morges kunne avsløre at søndagsmiddagen skulle tilberedes i bassenget
Nå er alt klart og du kan ta ut laksen fra sousvidemaskinen og skjære den opp i fine biter, salte fiskebitene litt om det er behov og dandere med alle elementene på tallerken
Enperfekt utfordring for Sviddå fordi dette kjøttet krever en heftig svømmetur. Okseribbe sousvide med potetstappe, ovnsbakte rotgrønnsaker og squash med en fyldig rødvinssaus
Siden dette var første forsøk har jeg ikke eksperimentert mye, men jeg mener at disse ble perfekte. Dette er første forsøk noensinne på kamskjell sousvide, så det gjorde også forventningene deretter
Det er selvsagt takket være sousvide-metoden at kjøttet blir så perfekt, jeg har i alle fall aldri kommet i nærheten av dette resultatet ved å steke det i ovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.