Dette brødet er en klassiker i Sverige, er blitt meg fortalt. Det er oppkalt etter Hönö i Gøteborgs skjærgård, der det ble bakt av fiskere og bønder før i tiden
Vel heime googla eg, og fann ut at sjømannsbiff er ein tradisjonsrik svensk byssemiddagsrett. Eit viktig oppdrag førte meg til Sverige på laurdag, det var ein strålande fin tur med fine damer som reisefølge og ny kunnskap om geografien både i Austfold og Akershus
D. e. t. r. s. ø. n. d. a. g. ,. f. l. v. o. m. i. j. k. J. h. p. å. u. b. L. T. F. M. I. S. «. ». ). (. 1. 8. 2. y. 3. 5. æ. /. 0. +. -. c. H. E. R. 4. N. 9. A. P. B. K. w. G. m g. d l. o g
500 g finsnittet hodekål. 5 ss olivenolje. 5 ss eddik 7 %. salt/nykvernet pepper. Alt blandes godt, og la salaten stå en stund før den skal spises så smakene får satt seg og kålen blir litt myk, hvis man synes den blir for sur, kan sukker smakes til
1 egg7,5 dl kefir7,5 dl sukker150 g smeltet smør/margarin3 ss tyttebærsyltetøy1 ss natron rørt ut i litt vann9 dl hvetemel3 ts malt nellik3 ts malt kanelrosiner og hakkede mandlerEgg halvpiskes og blandes med kefir
Kjempegode kanelboller på svensk vis. Jeg fikk litt dårlig tid og laget mine i full fart før jeg skulle ut, så jeg glemte helt å tvinne beina slik det står i oppskriften
Tipper det er tysk, men for meg er kassler svensk gris. Det skal handle om kjøtt, ikke om ektemenn. Mitt forhold til svinekjøtt har vært preget av barndommens litt harde og tørre sommerkoteletter (no offense, mamma), men i dag kan jeg spise svineindrefilet og fjärilskoteletter med god appetitt
Svenske tekaker. Nydelige lyse bakelser med havregryn,. supre å ha i frysen, når man ikke har matpakke,. eller trenger noe kjapt å putte i brødristeren
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.