. 300-350 g
speltmel*1 egg♦ Smelt smør og tilsett melk. La blandinga bli lunka, ca 40 grader før du visper inn gjæren. Rør inn sukrin+, yaconsirup, salt, kardemomme og kesam. Hell blandinga over i ei eltemaskin, du kan også elte for hånd.♦ Tilsett fiberfin etterfulgt av litt og litt mel til deigen blir blank, smidig og lett slipper bollen. Det er bedre med litt for lite enn litt for masse, mengden kan variere. La deiga elte på lav hastighet i nokren minuttter .♦ Hev deiga under eit tørt kjøkkenhåndkle på en lun plass til dobbel størrelse. Dette tok meg 1 time.♦ Sett steikeovnen på 200 grader og dekk ei steikeplate med bakepapir. Kna deiga opp og del i 9 like store biter som du triller til boller. La dei etterheve til dobbel størrelse på en lun plass, dette tok meg 30 minutter ♦ Pensle overflata på bollene med piska egg. Steik midt i ovnen til bollene har fått en gyllen brunfarge. Avkjøl på rist og server med det du liker best, om det er vaniljekrem, syltetøy&krem eller andre kombinasjoner. Luftige, saftige med smak av ekte vare! Lager du sukkerfri fastelavensboller i skjul kan eg (nesten) love deg at ingen vil merke det ;) Fastelavensboller er jo enkelt og greit kveiteboller, og dette er ei grunnoppskrift som kan varieres med å lage skuleboller, sjokoladeboller, skillingsboller eller kva det måtte vere!
Hei alle sammen. ). No på sommarstid er det godt med litt lettere og friskere desserter. Dei norske bærene er blant anna på sitt aller beste, og da er det lite som slår ekte, heimelaga vaniljesaus eller vaniljekrem som tilbehør
Sukkerfrie, luftige, deilige fastelavensboller. Altså, hva er egentlig bedre enn kombinasjonen luftige boller proppet fulle av deilig krem og syltetøy, sofa, tv-serier og søndag
Mannen har bakt fastelavensboller i dag, og de ble veldig luftige og gode. Her kommer oppskriften, til ca 18 boller, avhengig av hvor store du lager de
fastelavensbolle med bringebærkrem. Idag er det fastelavenssøndag, og etter gammel tradisjon kan vi nå gasse oss frem til "askeonsdag", første dag i fasten
anna sirup eller honning♦ 12 g smør♦ 30 g sukkerfri, mørk sjokoladeFramgangsmetodeBland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen i en stor bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen. 30 g sukkerfri, mørk sjokolade
♥ Kaka er sukkerfri, glutenfri og melkefri og den kan enkelt bakes uten egg ved å bruke no egg. For mange, mange år siden da jeg ble kjæreste med mannen min, som da bare var en guttunge var Valentine's day store greier
Med en mor som er diabetiker så er det alltid morro å lage noe hun også kan kose seg med til jul. Her er både nøttebunn og gulkrem laget med Sukrin, en fullverdig erstatning til sukker i bakverk
Denne er supergod og saftig, for å ikkje snakke om sukkerfri, glutenfri, proteinrik og kalorilett. Kakestykkene toppa eg med sukkerfri, brente valnøtter, revet gulrot og eit dryss kanel
Sukkerfri, glutenfri og laktosefri. Før jeg kaster meg over den store rydde/vaske/pakke dagen har jeg brukt formiddagen til trening og sanking av mammapoeng
Det er naturligvis ikke helt det samme som den med masse sukker og tilsetningsstoffer på kiosken, men denne vet du er sukkerfri, og laget med ferske valgfrie ingredienser
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.