Sukkerfri, luftige fastelavensboller
lindastuhaug - lidenskap for sunn mat
lindastuhaug - lidenskap for sunn mat
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 60 g ekte smør
  • 2 dl
  • 70 g kesam
  • 1 pk tørrgjær
  • 50 g sukrin
  • 1 ss
  • 1,5 ts kardemomme
  • 70 g fiberfin
  • . 300-350 g speltmel*1 egg♦ Smelt smør og tilsett melk. La blandinga bli lunka, ca 40 grader før du visper inn gjæren. Rør inn sukrin+, yaconsirup, salt, kardemomme og kesam. Hell blandinga over i ei eltemaskin, du kan også elte for hånd.♦ Tilsett fiberfin etterfulgt av litt og litt mel til deigen blir blank, smidig og lett slipper bollen. Det er bedre med litt for lite enn litt for masse, mengden kan variere. La deiga elte på lav hastighet i nokren minuttter .♦ Hev deiga under eit tørt kjøkkenhåndkle på en lun plass til dobbel størrelse. Dette tok meg 1 time.♦ Sett steikeovnen på 200 grader og dekk ei steikeplate med bakepapir. Kna deiga opp og del i 9 like store biter som du triller til boller. La dei etterheve til dobbel størrelse på en lun plass, dette tok meg 30 minutter ♦ Pensle overflata på bollene med piska egg. Steik midt i ovnen til bollene har fått en gyllen brunfarge. Avkjøl på rist og server med det du liker best, om det er vaniljekrem, syltetøy&krem eller andre kombinasjoner. Luftige, saftige med smak av ekte vare! Lager du sukkerfri fastelavensboller i skjul kan eg (nesten) love deg at ingen vil merke det ;) Fastelavensboller er jo enkelt og greit kveiteboller, og dette er ei grunnoppskrift som kan varieres med å lage skuleboller, sjokoladeboller, skillingsboller eller kva det måtte vere!

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.