Bruk de som de er med pålegg, som fastelavensboller eller som skuleboller. Nydelige glutenfrie boller. Ta litt nøytral olje, feks raps, på hendene og form passelige boller
Det er ikke noe hokus pokus med denne oppskriften, og både vanilje og kardemomme er jo nokså vanlige smaker påhveteboller, men her tilsatte jeg altså litt ekstra av begge deler og det gjorde faktisk en nydelig forskjell
Lag bollene og ha de på bakepapirkledde brett (jeg fikk ni bollerpå to brett). Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle - hold igjen litt av melet, det er bedre å spe på med mel etterpå enn å ende opp med en tørr deig
I. n. l. e. g. t. i. h. o. d. r. s. p. k. B. v. a. f. ø. u. b. j. c. 2. 0. 8. ,. m. æ. D. å. M. O. y. J. K. (. ). F. w. N. U. H. 6. 3. 5. 4. x. 1. V. /. 7. C. R. T. S. %. –. ♥ l. d l
Rull ut boller og plasser bollene i folieformer som settes på stekebrett. Smuldre gjæren i bakebolle og hell over lunken melk, (pass på at melken ikke er for varm)
Plasser boller i forberedt kakeformen og dekk med en plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle. Sett deigen på en melet arbeidsflate og la den hvile i 10 minutter mens du forbereder fyllet. La heve på et lunt sted i 40 minutter, eller til dobbel størrelse og deretter bake 20-25 minutter, eller til toppene er gylden brune. La ruller avkjøles på rist i 2 minutter før du skal legge til glasur på toppen
Som noen av dere så på snap her om dagen, så lagde jeg boller fra egen bok tidligere denne uka. Jeg hadde ikke speltmel nok til å følge oppskriften min helt, så dette ble på en måte en ny – igjen
S. a. f. t. i. g. e. b. o. l. r. F. s. v. n. k. M. d. m. 1. 5. 0. 2. 6. 3. ø. j. æ. D. ,. B. y. å. T. p. E. u. H. (. K. /. ). J. h. c. 8. -. L. 7. 4. *. #. P. n g. d l
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.