I går snudde sola mot lysere tider, og det ble feiret med at mannen laget en middelhavsrett full av gode råvarer, vitaminer, næringsstoffer og friske smaker som et lite avbrekk i julestria
Pensle så med litt av barbecue sausen mot slutten av steketiden ( ikke ha denne på før kyllingen er så og si ferdig, hvis ikke så vil den brenne seg pga sukkerinnholdet i sausen) og senk temperaturen til lavog la kylllingen stå til den er ferdig, Pass på at den ikke blir tørr
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Kveite finnes på begge sider av Nord-Atlanteren, også langs hele kysten av Norge. Kveita er en rovfisk som lever av å spise annen fisk og annet liv som lever på og langs havbunnen
Sausen er laget av typiske asiatiske smaker, lett å lage og hever retten godt. Stekt ris med grønnsaker er en fin måte å bruke de grønnsakene som begynner å synge på siste vers, eller rester fra wok eller annen grønnsaksmiddag
Det er deilig med noen fridager, og da er det lov til å kose seg litt ekstra, ikke sant. Tenk at det er søndag og en kan slappe av å kose seg hele dagen
Mos blomkål for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og snøfrisk. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger
Som tilbehør har jeg en mos av potet og selleri, og topper det medstekt serranoskinke. Begge typer fisk er Norge storprodusent av, men blir lite brukt her hjemme
Legg på sprøstekte hvitløksbrød. Det går også an å lage det av rensede kveitekoteletter, det blir like godt, men det er veldig mye vanskeligere å skjære fine, tynne skiver til å anrette fint med
Det er nå kommet enn bod med tomater av alle sorter og farger, som vi bare ikke greide å gå forbi. Server med de stekte tomatene, litt ruccolasalat med balsamico og brød
Kveite blir ekstra saftig og fin hvis den får ligge en stund i saltlake før tilberedning. Legg fiskeskivene over på varme tallerkener og server med kokte poteter, grønne bønner oghollandaisesaus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.