Start med hvitløkspulver, sitronsaft, sennep og eggeplommer. Poenget med dette er at hodet på stavmikseren blir dekket av denne blandingen før man har i oljen
Smakes til med salt og pepper. smaken av hvitløk i mat, kan ta deg med langt langt avgårde. Aioli er en kald saus fra nordøstre Spania, og områdene rundt Katalonia og Valencia
Bruk oljen og hel den over med en syltynn stråle, mens du rører rundt. Finhakk hvitløk og chilli. blir den for tykk, tynn den ut eventuelt med litt vann
Avkjøles i kaldt vann og presses med hvitløkspresse eller en gaffel. Aioli er majones med hvitløk. Når du ser at emulsjonen starter så løfter du litt på stavmikseren, forsett og kjøre mikseren forsiktig opp og ned til aiolien er ferdig
Lag opp til seks burgeremed en stekespade. Chili-aioliLagaioli etter grunnoppskriften HERTilsett litt finhakket chili, finhakket sylteagurk og litt friske urter
Mens du pisker dette starter du å helle oljen i en tynn stråle, dette vil nå starte og tyknes inn i en majones stopp med olje når du mener du har en fin tykkelse
derfor sper jeg aldrig hamburgerdeigenmed melk eller rømme, fordi da vil den blir for tynn og hvit. jeg sper den kun med egg og ikke noe annet i det hele tatt
for å få en burgermed skikkelig stil og wow faktor så må du nok legge litt arbeid i det. Når det gjelder selve burgeren så bruker jeg kun kjøtt av god kvalitet, røkt skogsbacon som jeg finhakker og blander inn i karbonadedeigen for å få inn litt fett og ekstra smak
Der fikk man grovt rugbrød eller hamburgerbrød til burgereog andre retter. Så hadde jeg på oppskåret salat, tomat og paprika på skiven, og til slutt den oppdelte kyllingen, to skiver steikt bacon for å toppe måltidet, og en skive med tomatpesto på toppen
Avkjøles i kaldt vann og presses med hvitløkspresse eller en gaffel. Aioli er majones med hvitløk. Når du ser at emulsjonen starter så løfter du litt på stavmikseren, forsett og kjøre mikseren forsiktig opp og ned til aiolien er ferdig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.