Soyamarinert laks med spinatsalat og ris
thomasnervik
thomasnervik

Soyamarinert laks med spinatsalat og ris

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Til fire trenger du omtrent
  • Laksen
  • 800 gram laks, i porsjonsbiternøytal olje til steking, feks solsikkeolje
  • Soyasaus
  • 0,75 dl soyasaus1/4 rød chili, finhakket1 ts revet ingefær1 fedd hvitløk, finhakketlimesaftflytende honning (evt sukker)1 ss sesamfrø
  • Spinatsalat og ris
  • 250 gram frisk spinatsmør4-6 vårløk, i skiverbittelitt salt og pepperris (gjerne villris eller fullkorsris), tilberedt etter anvisningen på pakken

Instruksjoner

    Bland alle ingrediensene til soyamarinaden. Smak deg frem med lime og honning, og rør sausen godt sammen.

    Stek laksen i litt olje til den har en fin stekeskorpe, etter ca 2 minutter på hver side. Hell soyasausen over laksen og la den putre i pannen på lav temperatur i 2-4 minutter. Ta opp fisken og ha den på et serveringsfat eller på tallerknene og hell soyamarinaden over.

    Rett før servering freser du spinat og vårløk raskt i litt smør, til spinaten såvidt faller sammen. Serveres umiddelbart, sammen med laks, soyamarinaden og nykokt ris.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.