Da jeg så i kjøttdisken på Rema så jeg denne ribbebiten ferdig pepret og vakumert og da slo det meg at hva om man bare slenger den rett i sousvide gryta
Da har jeg forsøkt meg på å lage ferdig kjøttet i sousvide`n for deretter og bruke det dagen derpå. Dagen etter tok jeg den ut slik at den var romtemperert, tok av vakumposen og la den på indirekte varme på grillen til den var gjennomvarm
Denne retten byr på fantastiske smaker og er relativt enkel å tilberede. Kyllingbryst fylt med serranoskinke, chevré ost og spinat servert med asparges risotto og salat
Derfor bestemte jeg meg for å gi meg i kast med å gjenskape hovedretten til mine kjære – kyllingbryst sousvide med byggkorn, asparges og grillet hjertesalat akkompagnert med en deilig, myk og syrlig saus basert på god kyllingkraft
Del soppen i store biter og stek de på stekepannen i smør til de er pent brune. Indrefilet av storfe er nydelig mat når kjøttet er riktig behandlet og det er stekt på riktig måte
Har du en sousvide maskin finnes det ingen bedre måte å lage kveite på spør du meg. Skjær fileter i porsjonsstørrelse og dryss over salt på begge sider
Jeg har kjøpt med OBH nordica vakuumbokser og de gjorde susen på rekordtid. Jeg anbefaler også sterkt laken i forkant da dette gjør fisken enda mer saftig og fastere i fisken
Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer ogsousvide koking. De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammen med Petter Beyer
Nå er alt klart og du kan ta ut laksen fra sousvide maskinen og skjære den opp i fine biter, salte fiskebitene litt om det er behov og dandere med alle elementene på tallerken
Dette er første forsøk noensinne på kamskjell sousvide, så det gjorde også forventningene deretter. Dette var en rask og enkel tilberedning med enkle smaker som fremhever kamskjellet
Skru helt op for varmen, og brun bøfferne på begge sider. Eventuel kødsaft i posen, kan gemmes til sauce, men det skal IKKE på panden sammen med bøfferne (væske på panden gør det svært at brune bøfferne)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.