Ferdig sÃ¥ var dette kjøttet en plass midt mellom sushi og stekt laks, altsÃ¥ helt perfekt. Noe av det første vi mÃ¥tte prøve iSousVide’n var Salma laks
Det ble også helt perfekt. Sousvideidampovnen først og så bruningi stekepanna etterpå. Startet med å salte pepre andebrystet og så vakumere det i en sousvide-pose
Kjør dette en god stund med stavmikser eller en blender til den er helt myk og digg. En rask, sunn og enkel hverdagsrett som også går ned hos de minste, mye på grunn av umami og salt fra soyasmøret og den myke digge blomkålpureen
Kjør deretter alt med en stavvmiksertil en er helt mykt og glatt og smak til med salt og sitron. Dette ble også første test på sousvideskrei, og det ble en fantastiskkobling som skal gjennomføres igjen
Hell over rødvin og la dette redusere seg helt ned til en litenspiseskje med væske. Indrefilet kan jo være ganske så kjedeligegreieregentlig, så man trenger å gjøre noe ekstra med en så dyr råvare
Derfor bestemte jeg meg for å gi meg i kast med å gjenskape hovedretten tilmine kjære – kyllingbrystsousvide med byggkorn, asparges og grillet hjertesalat akkompagnert med en deilig, myk og syrlig saus basert på god kyllingkraft
Villkveitesousvide med ponzusasu, persillerotpure, rødbeteterninger og syltet gulrotspiral. Fisk. Har du en sousvidemaskinfinnes det ingen bedre måte å lage kveite på spør du meg
Nok mat til gjester og stolt eier av ny Audi kom «riding her wheels» helt fra metropolen Stavanger. Sausen begynner med det magiske sjalottløk iskivertrikset
Utrolig spennende å sette seg mer innimatlaging på nøyaktige temperaturer og sousvidekoking. De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammen med Petter Beyer
De beste rotgrønnsakene finner jeg på gårdsutsalg – rett fra moder jord. Sviddådirretbokstavelig av glede da jeg i morges kunne avsløre at søndagsmiddagen skulle tilberedesi bassenget
Kjør den lenge så den blirhelt glatt. Nå er alt klart og du kan ta ut laksen fra sousvidemaskinen og skjære den opp ifinebiter, salte fiskebitenelitt om det er behov og dandere med alle elementene på tallerken
server gjerne et glass Brunello diMontallcino og du blir dagens helt. Okseribbesousvide med potetstappe, ovnsbakte rotgrønnsaker og squash med en fyldigrødvinssaus
Man får en helt annen smak ved å bruke saltlake enn ved å drysse krydderet direkte på kjøttet. Det er selvsagt takket være sousvide-metoden at kjøttet blir så perfekt, jeg har i alle fall aldri kommet i nærheten av dette resultatet ved å steke det i ovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.