Henriette Schønberg Erkens stekte svinehjerter er et godt utgangspunkt første gang det prøves. I Italia har vi prøvd Trippa, eller kumage, men det falt ikke helt i smak
Det er også nesten litt for enkelt, men tidkrevende. (jeg synes melet som du blander med vann er bedre enn de ferdige bunnene)Stikk ut små rundinger med et glass, og gjør slik til deigen er brukt opp
Det finnes utallige oppskrifter og mange youtubesnutter, så bare søk og få inspirasjon. Det holder seg godt i et par dager, vist detikke blir oppspist med det samme……
Varm olivenoljen i en stor stekepanne, og brun hvitløksfeddet i noen minutter. Fordommer er som kjent til for å brytes ned, og dette er ikke mitt første forsøk med Akkar, men dette ble slett ikke dumt
Så Søndag skal det tas ut av saltet og skylles, og så i røyksyre og farge et døgns tid. Men det ble sporenstreks filetert og salta, skal lage seilaks av det
Jeg har prøvd og det går greit. Rosinene tar jeg ikke i før rett før på slutten av koketiden. Her kommer en skikkelig god grøtoppskrift, som er bra for solar plexus-chakra og ikke gir så høyt blodsukker, men alt er relativt
Slik så detut rett fra ovnen, grønnsakene i bunnen var brunet og veldig smakfulle, de ble servert sammen med potetmos, ertepure', selvsagt kjøttet og som du ser der er sky i bunnen av panna, smaker fyldig og inneholder alle smakene, vi trengte ikke saus utoverdet
Det så fint ut og jeg satt den første fornøyd på tallerknen, den er ikke helt flat, så straks begynte den øverste makronen å sige og smørkremen å renne
Jeg kunne ikke slenge meg likegyldig på sofaen for andre dag på rad, så det ble et par trippende turer ut på kjøkkenet, for å lage meg noen «vente-espressoer»
Vi brunet/karamelliserte kjøttet i smør i en stekepanne etter at vi hadde tatt detut av ovnen og lot det deretter hvile tildekket av aluminiumsfolie i ca en halv time
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.