Resultatet ble en mild og rund majones som egner seg godt i eget selskap, som ajoli med litt hvitløk eller som base til eggesalat, italiensk salat osvosv
Det var en av dere sometterspurte noe raskt og lettvint man kan lage mens man sliter over bøkene som student, og tankene begynner å drifte til husarbeid og andre trivielle ting som plutselig frister mer – for ikke å snakke om mat
Jeg brukte garnet Senja (hadde en rest liggende i de rette fargene) somdu kan kjøpe på Nille. De ble dessverre ikke ferdige til jeg skulle dekke bordet på julaften i år, men jeg håper å ha dem klar til neste gang behovet kommer
Men for deg som ikke har det tilgjengelig, så kan du bestille av meg. Dersomdu har en venn eller nabo som har surdeigsstarter eller vannkefirkorn, så får du selvfølgelig en avlegger av de
Håperdet er noen engasjerte der ute som har lyst til å prøve seg. Detvil anbefales av de to utvalgte å ta en legetime for generell sjekk som jern,blodtrykk,stoffskifte og generell allmenntilstand
Fondanten er ferdig når den såvidt er stivnet, den skal være litt gelèkonsitens når dutar i formen. Skal du ikke lage fondaten med en gang, kan du fint lage røren på forhånd og sette den kald i kjøleskapet
Man kan lage dem som man selv ønsker. Steketiden og om du lager dem flate før dusetter dem inn i ovnen avgjør om de blir sprø eller seige, og antallet avhenger av hvor store du lager dem
De er veldig gode etter trening, som mellommåltid eller som tillegg i ei god niste. Den kommer liksom sigende, selv om sommervarmen er her og gutta har shorts på
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.