Anbefaler deg virkelig å stikke innom fiskebutikken å prøve sjøtunge, piggvar, rødspette eller annen flyndrefiske og tilberede den på dette enkle viset
Så han hadde nok peiling på det han drev med. Hvorfor han valgte å kalle det for Toast Skagen aner jeg ikke, men danskene kjenner svært lite til denne enkle retten, som vanligvis blir servert som en forrett
Vi var en tur påSkagen, og på veien hjem stakk vi innom slakter Winther i Hirtshals. Hun har forresten også oppskrifter på svinetunge og svineører, kalvenyrer, flere med kalvebrissel og kalvehjerne, stekte fåretunger, griljerte lammehoder, fårehjerte osv
Rødspettene skjæres på tvers i tre stykker hver. Dryss dem med salt og la dem stå i 15–20 minutter. Vend dem i rugmel og stek dem brune og sprø i smør tilsatt litt nøytral olje
Del sjøtunge fileten i to på langs og rull den sammen til en rosett. Sjøtunge er en type flyndre som er lett å få tak i, rimelig og som smaker kjempegodt
Så det kjøper vi påSkagen i Danmark. De har gjort dette for å skape assosiasjoner til, og profitere på den langt dyrere norske sjøkrepsens ry og renommè i verden, ved frekt å sette navnet på oppdrettsrekene tigerreker og kongereker
I går kveld fikk jeg en vakker bukett med blomster på døren. Blomstene fikk jeg fra min redaktør og designer på Cappelen Damm, fikk også et så flott skrevet kort, det gjorde meg bare så glad
Jeg tok meg en tur ned på brygga i Skagen igår morges kl. Det så nesten øde og forlatt ut, ikke et menneske ombord på noen av fiskekutterne som lå inne
Det har jeg bare smakt påSkagen. Og på sørlandet tørker de vel enda flatfisk. I Italia har et lite sagbruk spesialisert seg på banking av stokkfisk på denne måten
Veldig mange av dei mest vanlege flyndreslaga langs kysten vår er gode matfisker, for eksempel lomre, sandflyndre, skrubbe, smørflyndre (av og til kalla sjøtunge)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.