Dette er lokket til paien. Legg poptetmosen over som lokk, og strø parmesan over. 400 g kjøttdeig 1 kg poteter1,5 dl Vita hjerte go matfløte1 stk gulrot1 stk løk1,5 ss tomatpuré3 ss revet parmesan2 ss smør3 fedd hvitløk2 ss olje/olivenolje2,5 dl grønnsaksbuljong1 ss maizenna blandes med litt vannsalt og pepper Del potetene i store terninger, kok de opp, gjerne så de blir overkokt. Jeg har bare terninger og kokte opp en terning sammen med 2,5 dl vann
Med andre ord et perfekt måltid for en familie bestående av både store og små. Hell kjøttsausen over i en ildfast form og legg potetmosen som et lokk over kjøttsausen
Legg de i en kasserolle med vann som dekker potetene og la de koke til de er møre under lokk. Dagens middags tips er Shephards pai - som ikke er en pai, men en slags gryterett med kjøttsaus og potetmos
Mos potetbitene og tilsett melk, smør (ikke ha i all melka med en gang, det kommer litt an på potetene hvor mye melk du trenger for å få en potetmos med fin konsistens)
Pisk eggehvitene stive, ha i hvitvinseddiken (kan sløyfes om du ikke har, men jeg syns marengs blir seigere og bedre med det, rett og slett) og spe i litt og litt sukker mens du fremdeles pisker
Jeg blir mer og mer glad i mat med mye smak, og mat som er inspirert fra Thailand er akkurat det. Del fisken i ikke alt for store biter og ha de i pannen sammen med resten
Det som er så deilig med supper er at de kan lages på slump, bruke rester fra kjøleskapet, og kan fint gjøres kjøttfrie eller tilpasse med det kjøttet/fisken du ønsker
Fyll røren i smurt Whoopie Pie form eller sett de med en dyp skje på bakepapir. Legg en halvdel med den flate siden opp, legg på fyll og press på en halvdel på toppen med den flate siden ned
En klassiker med en liten vri, crumble pie med eple og plomme. Bland alle de tørre inngrediensene og smør i en bolle og kna ingrediensene sammen med hendene til du får en sammenhengende tørr masse
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.