Legg mandlene over på kjøkkenpapir og la de avkjøles helt, ca. For noen få dager siden la jeg ut oppskrift på brente mandler, som enkelt kan lages i mikrobølgeovn
Slå av varmen og hell mandlene i. Hell av vannet og bre mandlene ut på et stekebrett. ( de skal ikke være brent, men ha en tydelig smak av at de har vært ristet)
Man koker først store kjøttstykkerav storfe i vann, sammen med litt krydder i ca. Jeg har fått servert det av svigermor noen ganger, men aldri laget det selv -av en eller annen grunn
- havsalt til å strø over. Pensle dem med olivenolje og dryss havsalt over. Vær osb på at steketiden kan variere noe alt etter hvilken ovn som brukes, så følg heller litt ekstra med mot slutten av steketiden
Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Skru ned varmen til lav, nå skal eggeplommene tilsettes, da er det viktig at ikke sausen koker. Deigen vil nok sette seg litt fast i bunn av gryta, det er vanlig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.