Det fine med porchetta er at den surres, og da går det jo an å kjøre hele rullen i ovnen etter sous vide for å få en sprø overflate som henger sammen med resten av kjøttet
Men kan du lage denne varianten av ribbe, vil juleribba også gå som en lek. Tynnribbe. Det som er litt gøy med ribberull, er at du kan lage den litt før jul, og fylle den med hvitløk og urter
Porchettaen blir ofte selt direkte på gata av menn (og kvinner) med rullande kjøkken. Men mange andre amatørar har gått i førevegen, og vist at det er heilt kurrant å gjere den norske svineribba/juleribba om til det som både er kvardagsmat og festmat i Italia, avhengigav kor du drar
Å lage rullav ribba er ingen enkel sak, og den ble ikke helt jevn. Den ble veldig saftig og god, og jeg har hatt lyst til å prøve å lage den igjen flere ganger, og i går ble det gjort, men denne gangen i en urtemarinert utgave
La rullenavkjøle i kraften før den legges underpress natten over. En av de store gledene med Jul er at man bruker mye tid sammen med familie rundt kjøkken eller spisebord
Det må nevnes at smørmangelen ikke er årsaken til at disse små rullende smaksbombene har vært min favoritt denne adventstiden - kun pur glede og nytelse
Jeg har tidligere laget sylteflesk av både grisehode, syltelabber og buklist,. Lag saltlake av. Ca 2 kg tynnribbe. Ha ribba/sylteflesket over på et brett og avkjøl ca 10 minutter
Start med å ta ut beina i ribba ved hjelp av en spiss kniv. Skjær først av svoren,. Skjær så av fettet. ( som du ser på bildet har jeg ikke forstått oppgaven helt, og hadde ikke svor i bunnen, resultatet er en noe mindre pen sylte
Av og til skulle ein ønske ein kunne sjå inn historia si glaskule, og avsløre kven som i ein lys augneblink fann ut av det lite kjøttfylte stykket mellom ribbene og halsen på sauen og lammet kunne fyllast med litt meir kjøtt, krydder og andre godsaker, og rullast i hop – for deretter å kokast og leggast i press
Den delen av bunnen som ikke var dekket av fromasj, ble rullet til slutt. Denne gangen ble jeg inspirert til å bruke nøtter av Tonje Ofstad-Pettersen, vinneren av TV-programmet Kakekrigen
En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Jeg hadde kjøpt en familieribbe, altså en ribbe med både en kotelettdel og en tynnribbedel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.