Først og fremst må jeg si tusen takk til alle som har stemt og delt forrige innlegg, jeg setter SÅ stor pris på det ♥ Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og se hvem som stikker av med seieren på mandag
Her kommer enda en sunn snacks-oppskrift (som om ikke eplechips og grønnkålchips var nok). Ristede kikerter er supergodt og enkelt å lage, og smaken kan varieres etter hva man har lyst på
Da jeg prøver å få i meg mest mulig rå grønnsaker om dagen valgte jeg å servere den ovnsbakte røtbeten i en grønn salat med frisk appelsin, mynteblader, syrlig vinagrette og hakkede nøtter
Kjøp litt blandede nøtter og rist de raskt i ovnen sammen med honning, olje, salt, pepper og chili. Honningnøtter er ganske dyrt å kjøpe i butikken og er samtidig veldig enkelt å lage selv
Også kan du flotte deg med bakte hvitløksfedd på glass senere i uka. Og er ikke de små feddene som har fått være med inn i ovnen fra start til slutt alltid bare knallgode
og litt "krønsji"Et glass med Havregrynskrønsj er flott dekorasjon på kjøkkenbenken. Jeg elsker den tyrkiske yoghurten,når jeg ikke er i humør til å lage min egen
Rist mandler og nøtter i en tørr, varm panne. La smør og honning smelte sammen i stekepannen. Ha i mandler og nøtter, og la det putre i 1-2 minutter til de er glaserte
Disse krydret ristede nøtter med rosmarin er så enkel å lage og fylle kjøkkenet ditt med fantastisk aroma av rosmarin når de kommer ut av ovnen, samtidig at de vil de deg et fint avbrekk fra sukkerkoma av all julebakst og godt (som vi vet at vi får nok av i disse dagene
Smak til om nødvendig med sukker, salt og pepper. Jeg kjøpte rødbeteneog eplene før jul, og ingen av delene ble brukt, så det var på høy tid å lage noe av de så de ikke ble ødelagt
Og først ut er gresskarkjerner som er ristetmed litt krydder. Bland olje- eller smørblandingen godt med kjernene, og fordel de tynt utover på en stekeplate med bakepapir
Hell på olje og salt, pepper og krydder. Kutt litt av toppen av en hvitløk slik at båtene kommer frem. Klem litt på hvitløken slik at båtene blir litt løse
Det er gresskartid og det er gøy å kunne bruke hele gresskaret. Av gresskarkjøttet lager vi kjempegod gresskarsuppe og en herlig kake, men kjernene er vel verd å ta vare på
Vask, skrell og rasp rødbeten eller del den i små terninger. Normalt er det ikke nødvendig med chili i raita, siden den skal balansere for krydder, men siden rødbet er litt søt i smak synes jeg det er godt å ha i litt chilipulver
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.