Legg kjøttsaus og poteterlagvis i formen, begynn med kjøttsaus og avslutt med poteter. Her har jeg blandet fløtegratinerte poteter med kjøttsaus, det ble så godt ღ
Kok potetene med skallet på til de begynner å sprekke eller til de er lett å knuse med en gaffel. Du kan kjøpe ferdig saus på butikken eller du kan lage en posesaus
Du kan godt bruke din egen oppskrift på hvit saus hvis du vil, det som er viktig her er at sausen skal være litt tynnere enn vanlig “fiskebollesaus” – konsistensen skal være en mellomting mellom melk og hvit saus
Oppskriften kommer litt an på hvor store poteter du kjøper og hvor stor form du velger. (som på bildet) Fordel potetskivene jevnt i formen med de tykkeste skivene i bunn
Legg potetene på brettet. Kaffetrakteren som sto først opp, vinden som hvisker til trærne utenfor, sjøen som fortsatt ligger stille og sover, gjengen med gutter som koser seg i stua og datteren min som lekes med av en ivrig kusine
Fløtegratinerte poteter til å spise opp…. 1 kg kokte poteter. Stekes på 180 grader varmluft i 30 minutter. Iflølge ovenfornevnte liste til Matprat, skal man beregne 150 g poteter pr. Hos oss spiser vi mer enn dette, og denne oppskriften var nok til denne familien på 4. 1 kg kokte poteter
Du velger selv om du vil ha skallet på eller ikke (men de kuleste kidsa i klassen har skallet på). Deilige stekte poteter med sprø skorpe og smak av hvitløk og krydder Nammis
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.