5 gulrøtter,
4 persillerøtter, 1/2 kålrot, 1/2 sellerirot og resten av purren. Skjær røttene på langs og lag lange stenger av kålrota, restene skjærer du i mindre stykker som has i gryta. Vent med å legge i de tilskjærte røttene til det gjenstår 1/2 time Nå kan du også smake til krafta med mer salt etter smak og noen skikkelige drag med pepperkverna.
Luktene, smaken, utseendet – det er som å sitte på en fransk bistro. Om jeg i tillegg tenner levende lys, setter på fransk musikk og drikker provencalsk rosévin ved siden av, ja da er er virkelig i Sør-Frankrike, i alle fall psykisk
Noen liker å skjære i tynne skiver, mens jeg valgte å ha litt størrelse på pølsebitene. Koketiden vil variere, men pass på at du ikke overkoker pastaen
Legg kyllingen på toppen. ONE POT - enkelt og greit. Legg på lokk og reduser varmen. Her en en smakfull utgave med kylling, ris og grønnsaker i samme "pot"
Min mamma lærte meg tidlig å sette pris på en skikkelig god sitronterte. Sitronterte med marengs på toppen er en populær kake i mange land, og lages i litt ulike variasjoner
Legg på et lokk og la koke på lav varme i cirka 10 minutter til spaghettien er ferdig. One pot pasta med kjøttboller Kjøttpølse - 250 gram Kjøttboller - 250 gram Spaghetti - 300 gram Sjalottløk - 3 stk Hvitløk - 2 fedd Sjampinjong - 4 stk Hermetiske tomater - 1 boks Grønnsaksbuljong - 4 dl Oregano, tørket - 1 1/2 ts Basilikum - 15 blader Spinat - 1 stor neve Salt Pepper Parmesan
) Den fløyelsmyke potetmosen gir en mild og god kontrast til sausen og grønnsakene fra pot roasten og er med på å danne en god helhetlig smaksopplevelse
Her stekes pizzaen med deigen på toppen, før den snus opp ned ved servering. Legg på fyll og ha hele champignon på toppen kjevle ut en litt tykk runding som nesten dekker toppen på skålen, legg den litt over kanten på den ene siden mens du drar deigen forsiktig over og lukker den over kanten rundt hele bollen
Server med kokt potet – drikkevinen bør jo være fransk, jeg satset (etter rådføring med polet) på en Beaujolais som likevel har litt fylde og fruktighet
Er du litt umotivert til å lage middag og ønsker noe som lager seg selv, da må du prøve å lage en one-pot pasta gryte, eller alt i en gryte som det heter på Norsk
Legg i poteter (hele med skall), gulrøtter i staver, kyllinglår og til slutt urteposen. Det finnes drøssevis av oppskrifter på den klassiske kyllinggryta coq au vin
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.