På nyåret begynte jeg med et ukentlig nyhetsbrev jeg kaller PostkortfraIstanbul. I postkortene får du først og fremst et lite innblikk i livet i Tyrkia
I går delte jeg deres favoritter fra bloggens første år. Følg Et kjøkken i Istanbul på Facebook. I går delte jeg deres favoritter fra bloggens første år
Jeg hadde nettopp flyttet fra London til et gammelt men nyoppusset hus i bydelen Balat i Istanbul. Mat fra og inspirert av Midt-Østen og mitt nye hjemland Tyrkia
For fra midten av august lages produktene som skal holde hele vinteren igjennom. Etter en lang og varm sommer, lengre og varmere enn normalt, har høsten endelig meldt sin ankomst også i Istanbul
For nye lesere til Et kjøkken i Istanbul anbefaler jeg en titt på innleggene nedenfor, hvor jeg har samlet noen av de beste og mest populære innleggene fra bloggen
Rusle videre til boden med store, bugnende remser av tørkede auberginer og tomater og chilier og jeg-vet-ikke-hva hengende fra taket for å kjøpe en pose til med chiliflak, for man kan aldri få nok poser med tyrkiske chiliflak, de er milde, de er medium sterke, de er veldig sterke, de er med olje, de er uten olje, de er røde, de er svarte, de er noe et sted i mellom og det er så mange forskjellige varianter at man kan bli forvirret av halvparten, og samtidig tenke at nå, nå må jeg se til å få lagd dolma av de tørkede auberginene jeg har liggende i kjøkkenskapet hjemme
De fleste lager fremdeles all maten selv fra bunn av og prøver å holde prisene så lave som mulig. De fleste lager fremdeles all maten selv fra bunn av og prøver å holde prisene så lave som mulig
Og det er sistnevnte variant vi snakker om i dag, med en aldri så liten vri fra undertegnede som har toppet det hele med za’atar der tyrkerne bruker sesamfrø, nigellafrø eller bare pensler litt mykt smør på
Vi spiste naturlig nok ofte middag der og en av favorittene mine fra den tiden er denne. De to første månedene bodde derfor min samboer og jeg hos hans foreldre på den andre siden av Istanbul
Jeg ser fra statistikken at mange av dere er vegetarianere eller veganere. Inntil da tenkte jeg at det passet å samle noen av de beste rettene fra bloggen som helt tilfeldigvis er veganske
Men i retter som denne, hvor det også er mye smak fra tomat, chili og linser, funker det helt fint. Jeg ville ha noe litt mer chunky, slik de serverer supper i Storbritannia, hvor jeg jo bodde i ti år før jeg flyttet til Istanbul
Jeg foretrekker både smaken og fargen på disse paprikaene, selv om selve fyllingen er litt mer utfordrende siden den må foregå sideveis i stedet for ovenfra og ned
Men samtidig akkurat sparsomt nok til at den ikke tar over fra den gode smaken av lammekjøtt, og ikke mer spicy enn at enhver mormor fint kan spise den
De første blomkålene ble utviklet av araberne i middelalderen og selv om det kanskje ikke er den første grønnsaken vi forbinder med mat fra Midt-Østen, brukes den faktisk en god del
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.