Selve deigoppskriften har jeg hentet, med noen justeringer, fra en bok om mat fra Gaziantep, en region i sørøst-Tyrkia som er kjent for gode pide (og god mat, sånn generelt sett)
Pide/Tyrkiskbrød. Serveres til tyrkisk kebab, til suppe eller gryteretter. For mange år siden var jeg i Alanja i Tyrkia, der fikk vi servert Pidebrød rett fra ovnen
Del deigen i 5-6 like biter og lag små boller. Deig. 8 dl mel 2 dl lunken melk 7 g tørr gjær 1 egg 1 egg hvite 2 ss smeltet smør 1 ts salt Ha alt i kjøkkenmaskinen og elt til en smidig deig
TwitterFacebookGoogleE-postSkriv utLik dette. Suppen ble servert med simit, tyrkisksesambrød. Server gjerne frisk persille og simit, tyrkisksesambrød, til
SOM DE FLESTE ER JEG GLAD I GROVBRØD. 4-5 ss olje. Så heller du deigen i to 1-liters former. Ta dem ut av formene og etterstek dem på rist med bunnen opp i ca 12-15 min. 4-5 ss olje. 12-15 min Da får du en veldig sprø og fin skorpe
45-55 minutter. 45-55 minutter La avkjøles på rist før du velter brødene ut. God mandag alle sammen. Solen skinner og siste dag av ferien er snart over
DUGA AS/Anne-Marte R. I henhold til Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn ender du opp med et halvgrovt brød med denne melblandingen
4-5 minutt til smøret er bladet med resten av deigen. 30-45 minutter med klede over. Sett ovnene på 200 grader varmluft og la de to brødene steke 28-30 minutter, ta ut og avkjøl først i form 10 minutt før du legger de på rist
Kjør linfrøene i en blender i 3-4 sekunder(eller gjør som meg og kjøp ferdig knuste linfrø). Det aller beste med brødet (foruten at det er veldig sunt og uten hvetemel) er at det er absolutt verd ventetiden
Og hva med å varte opp med søtpotet-brød på lørdags- eller søndagfrokosten. Men i dag var tydeligvis dagen, for nå har jeg en god haug med søtpotet-brød i fryseren
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.