Pesto er en italiensk saus. En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino
Tilbered pesto. Løft stekepannen fra varmen og tilsett pestoen. Vask basilikumsbladene nøye og legg i en matmikser sammen med ost, pinjekjerner, hvitløk og olivenolje
Lager du pesto selv, kan du variere pestoen etter smak og behag for pesto kan du lage av det meste. Bland gjerne forskjellige urter og andre ting i pestoen og få frem spennende smaker
Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pesto med litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
Lagde deilig Pesto stjerne/krans på fredag, under finner dere oppskriften. pesto etter ønske (du kan lage din egen, jeg brukte Pesto alla Genovese for lettvints skyld)
Gjennom de siste årene har jeg laget veldig mye pesto selv, både på jobb og hjemme, og grunnen til at jeg er så glad i dette enkle og supergode tilbehøret, er at det er lett å lage, det passer til nesten alt og det er kjempegodt
In the meantime, prepare pesto. Serve warm with additional pesto on the side, and garnish generously with additional parsley, pine nuts, and vegan parmesan cheese
Pesto er så enkelt å lage at det er unødvendig å kjøpe ferdig på glass. Dette er en annerledes pesto laget med ristede pinjekjerner og smaksatt med soltørkede tomater og i stedet for italiensk Parmesan, har jeg brukt hvit geitost fra Rallarrosa stølsysteri
Det er ingen hemmelighet at hjemmelaget er best – og dette gjelder ihverfall for pesto. Her har jeg brukt paranøtter istedenfor de svindyre pinjekjernene, og næringsgjær istedenfor parmesan i den klassiske pesto genovese
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.