4. Dekk
en ringform med bakepapir og pensle litt smør på begge sider av bakepapirremser som festes rundt innerkantene på ringformen. (Dette er for at kaken ikke skal sette seg fast i formen å gå istykker når formen fjernes).
5. Ha
smulene over i en smurt kakeform og dekk bunnen. Her er det viktig å ikke trykke massen for mye ned, for da blir den hard og kompakt. Dekk bunnen med folie eller lokk og sett i kjøleskap eller fryser mens du lager fyllet.
500 g
philadelphiaost
5
gelatinplater
. 1,5
dl
200 g
melis
1 dl
pasjonsfruktjuice
6 dl
kremfløte
5
gelatin
5 min
og bland gelatinen med pasjonsfruktjuicen til den blir oppløst
8. Når
dette er blandet kan fyllet helles over digestivebunnen. Prøv å spre ostefyllet så jevnt som mulig så kaken blir fin og like høy på alle sider når gelélaget legges på.
2 dl
pasjonsfruktjuice
150 g
sukker
2
pasjonsfrukter
4
gelatinplater
2. Varm
opp
2 dl
pasjonsfruktjuice
150 g
sukker
4
gelatinplater
vann
5 min
Ta gelatinplatene ut av skålen med vann og ha over i kjelen
6. Ta
kaken ut av fryseren en stund før servering så den rekker å tine. Gjerne sett den i kjøleskap noen timer før servering. Løsne ringformen og dra forsiktig av bakepapiret langs kantene. Legg kaken over på ønskelig fat. (Dette er lurt å gjøre mens kaken enda er frossen så den ikke knekker når du løfter den).
I og med at pasjonsfruktgeléen er ei nyoppfinning så veit eg ikkje heilt kva eg skal bruke den til, men eg ser for meg at den må vere knallgod på vafler, bollar eller kanskje på scones med krem
Pasjonsfruktostekakemedpasjonsfruktgelé. Det er mye man kan lage med marsipan – konfekt, påskeegg, diverse figurer, marsipanlokk til marsipankake, marsipanroser o
Pasjonsfruktostekakemedpasjonsfruktgelé. Rask og enkel smuldrepai med røde plommer. Smuldrepaien smaker godt av det myke, saftige plommefyllet mot den crispi og karameliserte smuldretoppen med valnøtter
Pasjonsfruktostekakemedpasjonsfruktgelé. Krydre kyllingfiletene med kyllingkrydder og stek de med litt olivenolje i pannen til de er gyldne og fine på begge sider
Ida Gran-Jansen er klar med egen bakeserie. Dessuten gir hun deg sin versjon av den utsøkte, italienske desserten Panacotta, basert på en pasjonsfruktgelé
Kaken har jeg trukket i hvit marsipan, og dekorert med makroner i flaggets farger. Videre lagde jeg en pasjonsfruktgelé og en bringebærgelé som jeg har brukt som fyll
I forbindelse med å stille i fitness hører og leser man om flere som får et forstyrret og usunt forhold til mat, noe som jeg ikke har noen problemer med å forstå
Jeg lager også et tynt lag pasjonsfruktgelé på toppen og pynter med friske bær. Jeg overbeviste meg selv etter en stund om at det nok er rom for enda en kakebok, den har til og med fått plass i bokhyllen etter litt rydding
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.