Legg ved et par laurbærblader, 10-15 pepperkorn, litt salt og 3-4 hvitløksfedd. Skrell poteter og kutt dem opp i 4-6 biter. Hell av vannet og tilsett 1-2 dl nøttesmør og 1 dl fløte. 10-15 pepperkorn. 3-4 hvitløksfedd. 1-2 dl
Stek med termometer på 160-170 grader til du når 59-60 grader. 160-170 g. 59-60 g. Så var det påske igjen, og vi nordmenn kaster oss over den litt merkelige tradisjonen i å lage lam til påskemiddag
Svigers var invitert på Påskeaften-middag, og stakkars mamma som ikke tør å invitere kokken på mat, koste seg med å være gjest, og slappet av og gledet seg over å ikke skulle stå for matlagingen
Hvitløk og krydder knuses i morter og blandes sammen med oljen. Gni inn lammelåret med blandinga. Ved grilling brukes også sterk varme til å begynne med, så lavere temperatur i ca
I påsken er det tid for lam og i India er det mest vanlig å spise geit. Rogan Josh er en klassisk rett fra delstaten Kashmir, som betegnes som Indias svar på Sveits
Og til dessert hadde vi sitron-fromage og gulrotkake. Så idag vil vi dele med dere oppskriften vår på lammelår stekt i ovnen som vi hadde på Skjærtorsdag
Stek på 125° C i 2-3 timer. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløk i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster
Masser Ras el Hanout-en godt inn i kjøttet, så det er dekket på alle sider. For å prøve noe nytt, kommer her en oppskrift på marokkansk lam, servert med couscous
Her er oppskriften. Det har blitt en lang påskeferie på kokken. Det betyr ikke at han ikke har laget mat, det betyr bare at han har hatt en digital pause
Om påskelam kan bli for mørt – absolutt. Jeg har ikke noe sousvide-utstyr, men man er ikke avhengig av det for å utføre en nokså kontrollert varmebehandling av kjøtt over lengre tid
Server årets påskelam sammen med forvellet aspargesbønner, kantarell- og potetgrateng med sjysaus. Gratengen var en ny oppskrift hos meg, og den ble en innertier som jeg varmt kan anbefale til kjøtt og vilt
Og så er det å vente noen måneder, til påskelammet kommer. Når du legger opp retten kan du jo lage potetpuréen som en U, hvor du legger grønnsakblandingen inn i U-en
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.