Alle disse er gjengangere påkjøkkenet hos meg – retter jeg lager flere ganger i året. Kanskje ikke rette tid å lage den på akkurat nå – men husk denne godbiten til neste sommer når tomatene igjen er gode og fulle av smak
Tips og triks tilkjøkkenet jeg har plukket opp på veien. Jeg hadde lenge tenkt at det ikke fantes noen, verken blogger eller andre nettsteder, som skriver på norsk om den maten jeg elsker og spiser til daglig
Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper
Uansett en av de bedre kakene jeg har smakt, og passer godt i påsken. 5 dl hvetemel4 ts bakepulver2 ts kanel2 dl nøytral olje (jeg har redusert fra 3 dl som jeg synes ble vel mye)500 gr grovt revet gulrot1 dl pecan eller valnøtter (kan sløyfes)*Stekes på 175 grader i ca 55-60 min (vanlig over/undervarme, ikke varmluft. 2 ts vaniljesukker250 g Melis (evnt 500g som den med riktig søttann)1 dl pecan/valnøtter til pyntMiniassistentkokken er i gang med skrelling
Tipp den ferdighevede deigen over på et melet underlagt. Dersom deigen virker litt for klissete til å begynne med så venter jeg gjerne med å tilsette mer mel til jeg har eltet en deigen en stund
Spe i med resten av melken underveis, og sett grøten tilbakepå platen. Sikt i halvparten av melet og rør med en sleiv samtidig som du på medium varme koker opp rømmeblandingen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.