Ovnsbakt kveite med mandelpotetpuré
tor.helmersen
tor.helmersen

Ovnsbakt kveite med mandelpotetpuré

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Middag for 5 personer
  • 5 kveitestykker (1-1,2 kg)
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk rødløk
  • 0,6 stk squash, grønn
  • 5 stk sjampinjong
  • salt og pepper
  • Dressing
  • 1 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1,5 ss basilikum, frisk
  • 2,5 ss hvitvinseddik
  • 1,3 ts sjalottløk
  • salt og pepper
  • 2,5 dl ost
  • Mandelpotetpuré
  • 600 g mandelpotet
  • 0,75 dl fløte
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 ts hvitløk
  • Salt og nykvernet pepper
  • Agurksalat
  • 1 agurk
  • 1/2 liter vann
  • 3 ss sukker
  • 4 ss eddik

Instruksjoner

    Skjær kveite i serveringsstykker.
    Pensle ark av grillfolie med litt olje. Pensle like mange ark som du har kveitestykker.
    Skjær grønnsaker og sopp i tynne skiver og fordel i foliestykkene.
    Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper.
    Legg et kveitestykke i hvert folieark og drypp dressing over.
    La kveite og grønnsaker stå og marinere i ca. 15 minutter.
    Strø revet ost på toppen, krydre til slutt med litt salt og pepper og pakk folien godt sammen. Legg foliepakkene på et stekebrett/rist og stek i stekeovnen, i ca. 15 minutter ved 200 °C. Sjekk at fisken slipper benet.

    - Mandelpotetpuré
    La mandelpoteten småkoke i vann i 5-7 minutter. Pass på at vannet kun putrer, og ikke fosskoker. Koketiden kommer an på størrelsen på potetene, legg derfor i de største først, og de mindre etterpå. De mindre potene trenger mindre tid i kjelen. For å sjekke om de er ferdige kan du stikke inn en spiss kniv i en potet. Hvis du kjenner at kniven slipper poteten, så er poteten perfekt mør. Dra kjelen av platen, og la potetene trekke i 5-8 minutter. Til slutt heller du ut vannet, og lar potetene få hvile i 5 minutter til. Dette er for å få fram sødmefulle nøttesmaken i poteten. Da trekkes saften nemlig inn i poteten igjen. Mos potetene og bland godt ned en blanding av melk og fløte slik at konsistensen blir passe. Poteter kan ha litt ulik tørrhetsgrad.
    Smak til med salt og pepper.

    - Agurksalat
    Agurken vaskes godt, og skjæres i tynne skiver med en ostehøvel.
    Rør ut salt og sukker i eddiken og smak til med vann, salt og pepper.
    Ha laken over agurkskivene og rør godt.

    Server den bakte kveita sammen med grønnsaker, mandelpotetpuré og sandefjordsaus.

Kommentarer

  • Roy Lysø

     - 

    Brukte 35-40min på kveita her. Meget god oppskrift ellers!

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.