Ostekake med jordbærlokk
hederahelix
hederahelix

Ostekake med jordbærlokk

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Bunn
  • 200 g Digestivekjeks
  • 100 g smør
  • 1 tsk melis
  • 2 tsk brunt sukker
  • 1 tsk kanel (kan sløyfes)
  •  
  • Fyll
  • 600 g Philadelphia kremost
  • 3 dl fløte
  • 1 dl sukker
  • 6 tsk gelatinpulver eller evt 6 plater gelatin
  • 4 ss vann
  • 2-4 ss sitronsaft (bruk evt mindre vann og mer sitron for å få sterkere smak av sitron)
  •  
  • Lokk
  • 1 kurv friske jordbær
  • 1 pk freia jordbærgelepulver
  • 2,5 dl vann

Instruksjoner

    1. Knus kjeksen.
    2. Bland kjekssmulene med melis, brunt sukker, kanel og smeltet smør.
    3. Bruk en passe stor rund kakeform og klem kjeksblandingen i bunnen enten rett på fat eller med bakepapir i mellom, så jevnt som mulig uten å trykke for hardt. (Fort gjort at den blir altfor kompakt og dermed vanskelig å skjære i.)
    4. Settes avkjølt
    5. Klem saften ut av en sitron og bland ønsket mengde med vann, gi dette ett oppkok før tilsetting av gelatinpulveret
    6. Bland sukker og romtemperert kremost sammen til det får en jevn og glatt konsistens.
    7. Pisk deretter kremfløten stiv og vend deretter forsiktig inn kremost og sukker
    8. Bland forsiktig i sitronsaft/gelatin, og rør godt samtidig
    9. Hell ostekremen i kakeformen glatt ut på toppen. Settes kjølig i ca 3 timer.
    10. Kok opp 2,5 dl vann og bland i gelepulveret. La det avkjøles noe.
    11. Skjær jordbær i fine, jevne skiver og dekk hele kaken.
    12. Hell så gelé veldig forsiktig over kaken og la stivne i ytterligere 1 time.(Jordbærene kan fort flytte på seg om man heller for mye eller for fort. )
    13. Fjern kakeform og sett på fat før servering. Vel bekomme!

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.