1 kg,
da ble det litt rester når vi var to til bords. Skankeskivene gis en melhinne: Bland mel og salt/pepper i en tallerken og vend skivene slik at du får en fin hinne. Brun så skivene i stekepanne, bruk smør/oljeblanding, og ha dem over i ei gryte med lokk som kan settes i stekeovnen.
2 gulerøtter,
en halv pastinakk og ei skive sellerirot. Kuttes sammen med en løk og en stilk stangselleri og surres i smør/olje så de blir lett gylden. Hakk tre hvitløkfed, senk varmen i panna og varm hvitløken forsiktig i litt olivenolje. Alt skal opp i gryta sammen med kalveskankeskivene.
2 1/2 dl
hvitvin, som også skal i gyta sammen med saft fra 1/4 sitron, en boks hakket tomat og 2,5 dl buljong (Jeg bruker en vanlig terning).
OssoBuccomedgremolata, byggotto og surdeigsbrød. Jeg må innrømme at denne oppskriften ble fulgt slavisk fra "Trines Matblogg" og hennes oppskrift på Osso Bocco
Server gjerne med frisk persille, eller en gremolata av revet sitronskall og hakket, frisk persille. Ta med beinet – der er margen, og det smaker himmelsk
Ossobuco er en klassisk italiensk rett laget med skiver av kalvekjøtt/knoker. – Jeg har valgt å lage den med skiver av lammelåret, forklarer wenche Andersen
Server gjerne med potetmos oggremolata til (sitronsskall, hvitløk og persille). Krydre kjøttet med salt og pepper og vend kjøttet i mel slik at det blit godt dekket
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Egentlig skal denne retten serveres med en liten miks av hvitløk, limeskall og fersk persille (også kjent som gremolata) som drysses over kjøttet rett før servering
Sitronskallet rives fint og blandes sammen med fihakket persille og hvitløk. Ikke medOssoBucco akkurat, men det ble en grei middag for langveisfarende gjester en sen fredagskveld
De fleste norske oppskriftene sier OssoBucco, men det er skrivefeil. Osso Buco serveres med "gremolata" som er en blanding av hvitløk, bladpersille og finrevet sitronskall, se eget innlegg for hvordan gremolata lages
Snu kalveskankene i mel blandet med salt og rikelig med pepper. Jeg klipper skivene et par steder rundt kantene, så jeg unngår at de krøller seg opp i møtet med den varme oljen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.