Av en eller annen grunn forbinder jeg appelsinfromasje med fine, eldre damer. Vend til slutt inn pisket krem og appelsinsaft og smak deg frem med sitronsaft så du får en passe syrlig blanding
Her kommer en oppskrift på en dessert med knuste pepperkaker, toppet med krem og eplekompott. Den smaker deilig av julekrydder fra pepperkakene oh sammen med krem og eplekompott ble dette skikkelig godt
Vi koste oss med mat og noen svenske gamle og nye adventtradisjoner. I år som i fjor fikk jeg lagd krydderkake med tyttebær som smakte godt til hjemmelaget gløgg
Med mindre du er redd for søtsaker da. Smøre så inn kakeformen med dette. Ha osten i en bolle, og pisk den til den blir litt luftig med en visp eller kjøkkenmaskin som passer
Sterkt inspirert av oppskriftssiden gjengis denne supergode oppskriften på konfektkuler. -) Jeg har valgt å bruke marsipan i stedet for kransekakemasse, ble supergodt
Ta kjelen med sjokoladetrøffelen ut av kjøleskapet. Jeg synes det er godt å la et fat med pepperkakekuler stå i romtemperatur i en halvtime før servering, så de blir bløtere
Sil limesaften og kok den opp med vann og sukker. Ha i øl, limeskall og eggehvite, og kjør blandingen godt sammen i en foodprosessor eller med en stavmikser
Bland pepperkakesmulene med smeltet smør. Rør godt med en stålvisp, slik at blandingen blir helt jevn. Rør gjen med stålvisp til blanding blir jevn og luftig
Bland pepperkakesmulene med smøret. Løsne kaken forsiktig fra kakeformen med en skarp kniv. Sett kaken på et passende fat og pynt med appelsinskiver og/eller -fileter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.