Oversikt og kontroll gjør livet på kjøkkenet så utrolig mye enklere. I kveld innløste et vennepar fra storbyen sitt gavekort med pålydende «en uforglemmelig matrett fra Sviddå» akkompagnert med noe godt i glasset fra kjelleren
Bland vann, salt og natron godt sammen og ha denne i smøret sammen med squash og sitrongress. MEN her på denne bloggen handler det meste om å få testet ut Sviddå (my mean, clean sousvide machine), trykkoker’n og andre høyst imponerende hjelpemidler på veien mot herlige matopplevelser
Skreien, legger du i vakuumpose med litt olje, litt sitron, salt og pepper. Dette ble også første test på sousvide skrei, og det ble en fantastisk kobling som skal gjennomføres igjen
Stek disse i en panne med alt smører til de blir godt stekt og har fin farge. Indrefilet kan jo være ganske så kjedelige greier egentlig, så man trenger å gjøre noe ekstra med en så dyr råvare
Derfor bestemte jeg meg for å gi meg i kast med å gjenskape hovedretten til mine kjære – kyllingbryst sousvidemed byggkorn, asparges og grillet hjertesalat akkompagnert med en deilig, myk og syrlig saus basert på god kyllingkraft
Villkveite sousvidemed ponzusasu, persillerotpure, rødbeteterninger og syltet gulrotspiral. Har du en sousvide maskin finnes det ingen bedre måte å lage kveite på spør du meg
Det som er så fint med denne forretten er at du kan gjøre så mye klart på et tidlig tidspunkt slik at det i praksis kun er steking av kamskjell og montering
Husk at den mister farge om den står ute i luft, sørg derfor for at du legger den i en pose som kan lukkes og press ut så mye luft som mulig før du legger denne også i kjøleskapet på vent
Start med å vakumere kjøttet med litt salt og pepper, samt noen kvaster krydder. Start nå med sausen. Stek opp løk og hvitløk med soppen og stek til løken er transperant
Nå er alt klart og du kan ta ut laksen fra sousvide maskinen og skjære den opp i fine biter, salte fiskebitene litt om det er behov og dandere med alle elementene på tallerken
Da er det endelig tid for mat igjen, har blitt litt mye vin på denne bloggen. Dagens middag ble ytrefilet av svin tilbredt SousVide, ovnsbakte rødbeter, stekt blomkål, stjernefrukt, norske reddiker og granateple
Kristian kokkelerer ting han ikke kan (og drikker vin i mellomtiden)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.