Det er bare snakk om å finne ny inspirasjon litt her og der, prøve nye ting og selvfølgelig feile. Denne gangen har jeg testet ut en oksegryte, og denne falt i smak hos alle, til og med mannen
Lokalt øl har jeg bedre tilgang til, med en lokal brygger som spanderer noen smaksprøver av og til. Når du kommer hjem er den bare å servere rykende varm og ikke minst med utrolig mørt kjøtt som har stått og godgjort seg i mange timer på svak varme
Bland sammen boksen med hakkede tomater, chilisaus, vin, litt presset sitron og krydder. Smak sausen til med litt salt og pepper, vær forsiktig med saltet, da det er salt på kjøttet også
I dag har eg laga ei kjøttgryte med rotgrønsaker og paprika. Når ein er mange til bords må det mykje kjøt til, og det å stå og steike kjøtet i porsjonar i gryta er uendeleg kjedeleg, og fyller huset med steikeos
Jeg er veldig glad i den syrlige smaken man får ved å blande tomatpuré med meieriprodukter og når man blander det med masse grønnsaker og mørt kjøtt så må det jo bli bra
Når ein tilset øl i maten er øletmed sitt tilskot av bitter smak med på å balansere dei andre smakane, og gjere det samla smaksbiletet fyldigare og rikare
Ha i sølvløk, paprika og sukkererter og krydre med salt, hvitpepper og paprikapulver. Da kjøttet var tint, kokte vi det med løk, gulrot, laubær og hel pepper og salt
Ringnes med Frydelund Pale Ale, Hansa IPA , Mack sin smakserie med porter, witbier, Brown Ale osv. Og det er når folk får et religiøst forhold til øl eller vin
Dette er middagen som "nesten" lager seg selv, litt forarbeid er det med å kutte opp grønnsaker og kjøtt og la det få en liten omgang i stekepannen før alt puttes i gryten, settes i stekeovnen og praktisk talt lager seg selv
Kommentarer
cecilie eide
Likte den dessverre ikke :-/ men klarte å redde den litt ved å ha oppi matfløte, seterrømme og sitron ^^,
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.