Smør en ildfast form med smør, og fordle potetskivene og hell over fløteblandingen. Nytes medandakt. Årets lammelår er omhyggelig tilberedt, helstektog fortært
Kombinasjonen med de søte potetene ogander en merkelig kombinasjon, men var helt magisk godt. Det er ikke ofte jeg bruker andre sine oppskrifter, men da jeg leitet etter inspirasjon til å lage and fant jeg en blogg som var utrolig morsom og en artig oppskrift på helsteikt andog sukkerglaserte poteter
Jeg har fått servert helstektand av min danske svigerinne og bror mange ganger. I Danmark blir klassisk andestek ofte servert med brunede kartofler, rødkål og saus laget på kraften
Ved servering blander du sammen rotgrønnsakene og soppen og vender inn finhakket persille. Rødvinssaus - Varm opp litt nøytral olje i en kjele og fres hakket sjalottløk med en kvist rosmarin til løken blir blank og litt brunet
Men dette er noe jeg bestandig glemmer å kjøpe. Jeg krydret kjøttet med rosemarin, salt og pepper før jeg brunet kjøttet godt i en varm stekepanne med brunet smør
Deretter fyller jeg den med en stuffing, her kan man jo gjøre som danskene og bruke svisker og epler, men vi er ikke noe glad i å spise stuffingen, så vi bruker bare en blanding av loff, fløte/melk og smør og selvsagt salt og pepper
Nakkekoteletter med stekt rosenkål, eple og løk er en utrolig frisk variant som jeg anbefaler. Det kombinert med stekte epler og løk, vel, det må bare prøves
Smelt smøret, bland inn presset hvitløk, og vend potetene i det. Jeg serverte det som tilbehør til helstekt mørbradbiff av elg, med aspargesbønner ogrødvinssaus
Bland smøret med potetene og smak til med salt og pepper. Rødvinssaus - Varm opp litt nøytral olje i en kjele og fres hakket sjalottløk med timian til løken blir blank og litt brunet
Rør ut maizenna med litt kaldt vann, ha litt av den varme suppen i, og tilsett blandingen i suppen. Strø over godt med hakket vårløk på hver porsjon ved servering-også er det bare å nyyyte
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.