I de blanke feltene hekler jeg 1 lm, hoppet over ei maske og 1 stav i neste maske. Etter at jeg hadde heklet diagrammet så heklet jeg en runde rundt det hele med fastmasker og deretter en runde men 1 stav og 1 lm, hoppet over ei maske runden rundt. Heklet 2 lapper og monterte dem sammen med 1 fm i stavmasken og hoppet over ei maske mens jeg heklet 1 lm
Det er ikke alltid så lett å velge hva man skal ha til. Man har allerede bestemt seg for å lage noe av reint kjøtt som svin, kylling, kalkun, fisk eller skalldyr, men hva skal man velge å ha til
Ha over ønsket topping og nyt umiddelbart. Bland sammen alle ingrediensene til grøten i en liten skål. Dekk skålen med et lokk eller plastfolie og sett den i kjøleskapet til neste morgen
Derfor ble det nesten vanlige vafler, med fullkorns hvetemel, sukrin, Berit Nordstrand sitt raps/kokos smør, rømme, melk, egg og masse deilig kardemomme
Pene og små julekakerSom overskriften sier så er dette så og si klassiske serinakaker. Dersom du ønsker den klassiske oppskriften, så gjør du alt likt, men uten de endringene jeg nevnte over
Bakeånden kommer totalt over meg når høstmørke kryper inn dørene. Bak noe godt til kveldsmat en dag, eller kanskje noe ekstra godt man kan ha i matpakkene fremover for en stund
Prikken over i`en - hjemmelaget hollandaise saus. Alternativt kan du ha en sammenpisket eggeplomme i en liten gryte/ildfast bolle og sett den over vannbadet
I det siste har jeg laget havregrøt over natten, eller "overnight oats" som det kalles på engelsk, en kald yogurtbasert grøt som praktisk talt lager seg selv og er perfekt nå på sommeren
Spanjolar og portugisarar strøymde til norske hamner for å frakte med seg denne vedunderlege handelsvara sørover, til katolske samfunn der fastetida – og fråværet av kjøtt – opna eit enormt behov for slik andevendeleg fiskevare med nesten evig levetid i tørka tilstand
Med ein nitrist sommar bak oss, er det på tide å føre høgtrykket inn over kjøkkenbenken. Vel, tida er inne til å ta makta over kjøkkenkunnskapen, dele den med folket og mane til kjøkkenrevolusjon
Tilsett kyllingen og baconet i kjelen igjen og hell over de øvrige ingrediensene. Jeg hadde alle mulig gode intensjoner om å lage Coq au vin på den klassiske måten
Tøm over hvitvin, klippet persille og gressløk, rør rundt og øk varmen før du legger i blåskjellene. Det er ikke lett å gjenskape et nydelig måltid man har spist ute på restaurant selv om man får oppskriften, men man kan alltids prøve
Hell ca halvparten av isblandingen i formen, strø over de seks første kjeksene. I hvert fall nesten. Hell over resten av isen og dryss pyntekjeksene over til slutt
Vårruller med andLaksekaker med chiliGrønn salat med pistasjenøtter og granateplekjernerHonningglaserte fylte kyllingoverlår med pistasjekjerner og kardemommeI tillegg laget jeg vermicellisalat med reker og and, fylte minipaprika med auberginer og kamskjell på søtpotetmos
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.