Legg så i andebrystene, dekk bollen med plastfolie og sett tilbake i kjøleskapet. Det er selvsagt takket være sousvide-metoden at kjøttet blir så perfekt, jeg har i alle fall aldri kommet i nærheten av dette resultatet ved å steke det i ovnen
Start med å sette sousvide på 49 grader og legg fiske oppi. En rask, sunn og enkel hverdagsrett som også går ned hos de minste, mye på grunn av umami og salt fra soyasmøret og den myke digge blomkålpureen
Sett sousvide ovn på 54 grader, legg kjøttet i en pose med salt, pepper og litt olje/smør. Indrefilet kan jo være ganske så kjedelige greier egentlig, så man trenger å gjøre noe ekstra med en så dyr råvare
Det var kjempeenkelt å lage sousvide i en dampovn. Her trengs ingen andre dyre sousvide maskiner. Det eneste som kan være greit å ha er en vakuum maskin
Pass på for her kan det fort bli svidde hjerter. Derfor bestemte jeg meg for å gi meg i kast med å gjenskape hovedretten til mine kjære – kyllingbryst sousvide med byggkorn, asparges og grillet hjertesalat akkompagnert med en deilig, myk og syrlig saus basert på god kyllingkraft
Pakk laksen og pass på lavt trykk på vakum for å ikke ødelegge formen til fisken. Ved bruk av sousvide 40 grader på denne laksen så får laksen en helt perfekt konsistens mellom ikke rå og ikke ferdig, men smelter nesten på tungen. Laksen legger du i sousvide badet på 40 grader i ca 60 minutter
Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer og sousvide koking. De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammen med Petter Beyer
Denne retten er egentlig bare en forenkling av en tidligere rett som jeg har delt her, dog tilpasset den til en middag som enkelt kan lages etter jobb og barnehage
Denne retten kan fint passe som en forrett i en lenger middag. Fine differanser i tekstur gjør også mye med denne retten, den myke deilige skreien som har blitt kjørt sousvide med de crispy grønnsakene
Varm opp melk og fløte og kok pastinakken mør i dette. Dette er første forsøk noensinne på kamskjell sousvide, så det gjorde også forventningene deretter
Da jeg så i kjøttdisken på Rema så jeg denne ribbebiten ferdig pepret og vakumert og da slo det meg at hva om man bare slenger den rett i sousvide gryta
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.