Jeg hadde em stor backloin av Salma laks som var på vei til å nå datostemplingen, og syntes ikke at den var fersk nok til å bruke til sashimi slik jeg pleier
Jeg ble oppfordret av Godfisk til å delta på deres Instagram konkurranse om å komme opp med tips og gode oppskrifter til torskemiddag og hashtagge de med #codshare
Fylt søtpotet med langtids stekt pork belly. Tilbehøret kunne vært en middag i seg selv, men jeg gikk for små søtpoteter, bakt og fylt med masse deilige grønnsaker og urter
Mineralene magnesium, jern, kalsium, natrium, magnesium, svovel, kobber, fosfor og silisium med mer. Eddiken er også rik i kalium, et mineral som mange voksne mangler i kostholdet
Etterpå stables den med salt mellom lagene og ligger tørt slik at laken renner av. Jeg brukte ferdig utvannet klippfisk i denne retten - loins klar til bruk -og den var veldig god
Jeg fikk smaksprøve av laks stekt/kokt i Creme Fraiche med en dæsj soyasaus i på Meny en gang. i stekepannen, før jeg skrudde på varmen og surret dette litt sammen med avocado, spinat, vårløk og pinjekjerner
, og skjær dem i små terninger som kokes møre i smør i kjele med lokk. Grønnsakene kan også kokes møre i lettsaltet vann, moses og smakes til med smør og pepper
Skjær av et stykke av en «bellyloin» slik at den passer med størrelsen på risrullen. Dypp fisken i ponzusaus før du legger den på risen og topp med en liten wasabimajones – tipp topp
Jeg brukte 'indrefileten' på skreien i dag, loins. Hva passer vel bedre sammen enn fersk vandrende torsk og kaviar med torskerogn fra Lofoten/Vesterålen
Det syntes gutta mine var helt perfekt og at den løftet retten. Veldig takknemlig for at dere deler både oppskrifter og facebook siden min med vennene deres
Alle skulle ha med seg litt mat hver, og mitt bidrag ble sashimi med mangosalat og soyasaus. Det er viktig med god kvalitet på laksen, så valget mitt stod mellom Frøya og Salma, så da holdbarhetsdatoen var lengre på Frøya sine fileter, falt valget på den denne gangen
Tusen takk til Trine for fantastisk mat og oppskrifter. Jeg deler dem selvfølgelig med dere. Begynn gjerne med dressinger og råvarer som dadler og spekeskinke dagen før festen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.