-). 1) Smelt smør , tilsett melk og visp inn eggene. 2) Bland sammen alt det tørre og ha det i deigen og la den eltes i 5 minutter,. 3) La deigen hvile i 30minuter. 4) Trill ut tynne pølser og form dem til lussekatter. 5) Etterheves i ca 45 minutter. 6) Pensles med egg og sett på rosiner som pynt. 7) Lussekattene skal stekes i ca 9 minutter midt i ovnen ved 210 grader , varmluft. 8) Avkjøles på rist
Jeg koker to panner med raspeballer, jeg begynner altid med de glutenfrie. Da bruker jeg å forme en raspeball i hånden og ha den opp i det kokende kraften (bruk en så stor panne at du kan koke både kjøtt og raspeballer sammen, det gir en veldi god smak)
Sett ovnen på 160 graderSmør en springform (24 cm), ha gjerne bakepapir i bunn og på sidene. Glutenfritt sukkerbrød bakt på potetmel og glutenfri fin kakemiks
Oppskriften er fra Wenches kjøkken (trykk HER), med noen endringer. 1 boks laktosefri kesam 3 dl lunket vann 2 ss fiberhusk 3 ss maizena 1 dl sukrin gold 2 ts kardemomme 50 g gjær (fersk) 6 ss rapsolje til baking 1 ts salt 1 pakke Semper fin mix eller mix. - Ha kesam i bakebollen, tilsett lunket vann (heller litt for kaldt enn litt for varmt), og rør sammen - Tilsett fiberhusk og maizena, og la kjøkkenmaskinen går i ca 8 minutter. - Legg bollene på et stekebrett, dekk de og la de heve i ca 40 minutter - Pensle bollene med egg (må ikke gjøre dette, men det gir en fin gylden farge på bollene) - Stekes på 225 grader på miderste rille i ca 10-12 minutter
Cloud bread (norsk. ) kan være en ålreit variasjon i et ellers brødfritt kosthold. Det viktigste er at man pisker eggehvitene skikkelig stive, helt til det ser ut som skyer (a-ha
). 100 g romtemperert smør/margarin 3 dl mel (jeg brukte Semper sin fibermix) Vann til riktig konsistens (ca 4-5 ss) Ingredienser eggeblanding. 4 egg 3 dl melk Ønsket krydder Fyll (eksempel)
litt lenger i kjøleskap). 1,5 dl kremfløte (laktosefri). 225 g smør eller margarin (må være romtemperert). Sett kremen ca 10 minutter i fryseren til den er ganske stiv (evt. 1,5 dl kremfløte (laktosefri). 225 g smør eller margarin (må være romtemperert)
350 gram store havregryn (glutenfri). 1 pakke (300 gr) Laktosefri kesam. Tenk så deilig å kunne lage noe på en halv time som er både godt og glutenfritt
Nydelige glutenfrie boller. 1,2 l melk (gjerne laktosefri). 1,2 kg fint glutenfritt mel (jeg har bare erfaring med fin semper). 250 gr jyttemel (blå pakke). Bland 100 gr gjær (jeg bruker som oftest tørrgjær, så 2 pakker med det), 1,2 kg mel, 250 gr jyttemel, 3 ss fiberhusk og 1,5 ts kardemomme. Bruk da k spaden (flat) og kjør gjerne maskinen i 8-10 min. 1,2 l melk (gjerne laktosefri). 1,2 kg fint glutenfritt mel (jeg har bare erfaring med fin semper). 250 gr jyttemel (blå pakke)
- Sett fyllet til kjøling- Når fyllet er ferdig avkjølt, så kan du smøre det oppå kaka med en slikkepott eller en kniv (jeg syns kniven ga et bedre resultat)- Smelt sjokoladen forsiktig (det brenner seg veldig fort hvis du ikke passer på) - og strø det over kaka med en skje
(og gjerne noen flak havsalt om du vil). (ca. fri lys melblanding fra Toro). ). 5 dl glutenfritt mel (Jeg brukte gl. Havsalt (smak deg til, alt fra en knivsodd til 1/4 ts). 2 ss nøytral olje (raps, solsikke e. Når blandingen er klumpfri så heller du den oppi en smurt form (24 cm). 1 time)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.