Dekk formen med aluminiumsfolie. Hvit bacalao smaker like godt til fest, som til hverdags. Hvit bacalao. Press bacalaoen litt flat, og hell fløten over
Å lage bacalao i leirgryte er en fin måte å tilberede denne retten på. Stekeovn 200 grader 1 time og 50 minutter fra og med kald ovn. *Aller først må du legge leirgryten, både bunn og lokk, i kaldt vann, 30 minutter hvis ny, noe kortere hvis nylig brukt. 10 minutter. Tilsett paprika, hvitløk, tomater, tomatpuré og vann og kok dette i 5 minutter
Og smakene, ikke minst. Bacalao…. Kok sausen i 5 minutter. 20 minutter. aller best når den har stått lenge slik at alle smaker har fått satt seg…Optimalt sett ja, men man kan lage en hurtigvariant også
Min erfaring er at fisken ikke skal vannes ut for mye, vil ha litt saltsmak. Baccalao i Monte, MadeiraHadde et par fine levada-turer på Madeira (langs de lange vannkanalene i fjellene) – begge turene endte opp med et måltid på nærmeste mulighet – og da langt utenfor urbane områder – og begge ganger ble det bacalao
En herlig, enkel bacalao oppskrift jeg har fått fra min manns onkel, Alf Borgund. Siden jeg ikke liker rød bacalao, sier det ganske mye om denne oppskriften at jeg ELSKER den
De store aluminiumsbakkene er jo ypperlige å lage mat i. Bacalaoen er akkurat ferdig. Ingrediensene er lagt i aluminiumsbakken, og nettopp satt inn i grillen
Å grille Bacalao er ingen kunst, men retten får allikevel noe kunstnerisk over seg. Grillet Bacalao med fløtesurret issalat og hvite bønnerIngredienser
Norsk Bacalao er gjerne potet, løk og klippfisk i en gryte med tomatsaus og olivenolje. Nå skal det sies at i Portugal hvor Bacalaoen har sin opprinnelse finnes det tusentalls av varianter
Her kommer oppskriften på bacalao slik min mann pleier å lage det, men dette er en lavkarbo versjon. På Sicilia hvor min mann har vokst opp er dette en vanlig julemiddag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.