4 ss
Raz el hanout. Denne kan man lage selv, eller kjøpe ferdig. Den ferdig bør du ha ekstra safran i.
3 ss
olje
3 ss
smen. Kan kjøpes ferdig, men kan erstattes med olje eller klaret smør.
1/2 liter
buljong Her kan du bruke hva du har hjemme. Kalv, okse, lam eller hva Ekte eller laget på terning. Og i verste fall kan du erstatte buljongen med vann.
4 ss
honning (gjerne en flytende, litt mørk type)
50 g
rosiner
50-60 g
hele, avskallede, ristede mandler
Couscous
2-3 banansjalottløk
– du kan bruke vanlige sjalottløk. Fungerer aldeles glimrende.
Og kjekjøttet brukte jeg til en marokkansk-inspirert gryterett som ble ganske god. Du kan selvfølgelig bruke hva slags kjøtt du vil her, men jeg synes lam eller kje passer best
Her er lammecarré servert med råstekte mandelpoteter, fyllt tomat, og portobellosopp med pesto. En av de bedre stykningene på lammet er carré, eller karré
Afrikansk lammegryte - lammetagine. Med denne nydelige gryta kommer marokko hjem til deg - Dette er marokkansk kyllinggryte og couscous med ristede mandler og spennende krydder
Lammekjøtt som er kokt lenge slik at det blir mørt, i deilig smakfull saus. 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte). 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte)
Å invitere seks venninner på middag etter jobb, stiller krav til effektivitet og optimisme. Spesielt når man elsker å ekperimentere, men hater å mislykkes
Hvorfor ikke lage en stor porsjon til påske, med lammekjøtt. Denne marokkanske suppen smakte jeg for første gang på en marokkansk/spansk restaurant i Cordoba for ikke lenge siden, etter å ha lett etter den på diverse menykart
En av dagene i påsken sto en kjempegod vegetargryte på menyen hjemme hos meg. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å matblogge den dagen i det hele tatt, men så var gryta så god, så her kommer oppskriften likevel
Når lammet har fått farge, has vårløk og purre i. Smak den til og hell den over lam og grønnsaker. ca 1 kg lammekjøtt skåret fra låret. ca 1/2 l buljong, gjerne av lam
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.