Misosuppe er en tradisjonell japansk suppe som japanerne gjerne spiser opptil flere ganger daglig, men suppen er også en viktig rett i et makrobiotisk kosthold
En misosuppe er i grunn meget enkelt. Miso er en japansk smakstilsetning som er laget av fermenterte soyabønner og eventuelt noe tillegg som ris og bygg for eksempel
Tror du gleden var stor da Øyvind, som driver Bølgen Fisk, banket på døren min i går. Nå er en av mine store frysebokser fylt til randen med flotte fileter av sei, torsk, flyndre, reker, kongekrabbe og kveite, alt fra det villeste havet
Legg koktenudler i en stor suppebolle, hell over med misosuppe, legg på spicy sambal svinekjøttdeig med bønnespirer, dryss over med frisk vårløk og legg til slutt på egg og nori
Dette er god kraftmat du blir sterk av – her et kult bilde og godt minne av meg og Sara fra en av våre første fotoshooter… – kunne ikke dy meg 3 porsjoner
Derfor litt kraftmat på en torsdag hvor både sviddå og min nyervervede trykkoker fikk prøvd seg. Her er en fantastisk rett som sammen med en god flaske rødvin gjør underverker for kropp og sjel
Sobanudler spises gjerne med wokede grønnsaker og kjøtt/tofu, i misosuppe, kalde med dip m. En av de tingene jeg nå kan spise er bokhvete, så da bar det av sted til helsekosten for å kjøpe sobanudler
Da er det fint å orke å lage skikkelig kraftmat som magen tåler. Blandingen helles oppi sjokoladeformer, eller – som jeg gjorde – en form dekket med aluminiumsfolie
noriruller med reker og avokadohåndrullet sushi med glasert ålpresset sushi med akkaromelettruller med aspargessushiboller med roastbiffGrønne bønner med sesamdressingMisosuppeTil nesten all sushi trengs ris, og det beste er å begynne med å koke risen
Oh well, det gjør i det minste at lysten på kraftmat sniker seg tilbake. Jeg er skuffa. Sikkert naivt å tro at vinteren var helt over, men været i hovedstaden har virkelig vært fantastisk de siste ukene
Matcha – den japanske grønne vidunderteen – er på full fart inn i de norske hjem. Misosuppe er salt, fyldig og varmende og burde jo takle bittersmaken til matcha helt perfekt
Samme rett tre mandager på rad kan man bli lei av, så idag lagde jeg en variant som tok med seg det vi liker fra rissalaten inn i estetikken til Heidi Swanson - San Franciscokvinnen med en hang til det lett alternative, ofte nesten makrobiotiske, men som nylig har lært meg at tofu kan smake godt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.