Jeg hadde egentlig ingen planer om å blogge mer i dag, men da skitur ble byttet ut med spontan baking, og resultatet ble sååååå godt kunne jeg ikke la være
Jeg lovet jo å komme med en “skikkelig” kake som plaster på såret for forrige ukes knekkebrød. En så stor sjokoladekake må tempereres for at den skal smake best med tanke på saftighet, mykhet og smak
Avkjøles på rist før du nyter nystekt surdeigsbrød. Har dere prøvd å bake med surdeig ennå. Endelig begynner jeg å følge meg trygg nok til å dele noen oppskrifter med dere
Gjerne med en gang og uten for mye dikkdakk. Med andre ord kan du som væske i denne oppskriften benytte det du har av kulturmelk/rømme/kremfløte i hus… Det som er viktig er at du har en noe ‘fet’ væske, altså ikke lettmelk
Dekk til med et kjøkkenhåndkle med en strikk rundt. Fermenteringsprosessen gjør mineralene i brødet mer tilgjengelig, fjerner de stoffene i korn/frø som er litt giftige og skaper prebiotika, mat til de gode bakteriene i magen
For å få en paideig som ikke krymper når den stekes, gjelder det å arbeide minst mulig med den, så kjør knivene så lite som mulig etter av vannet er tilsatt
Fransk sitronkake medvalmuefrø – cake au citron. Denne sjokoladeterten er som en konfektkake med myk mørk sjokoladeganache med søte jordbær, crispi, smakfulle ristede hasselnøtter og søt, sprø tertebunn
Hvor godt er det ikke med nystekt brød og moro at det går an å bake uten gjær. Jeg gjorde det enkelt med å blande hvetemel og vann og mate den med påfyll hver dag i en uke
Dette brødet er så godt at det holder i massevis med et lag meierismør. Surdeigsbrød. Det du skal vite før du setter i gang med surdeigsbakingen er at du må ha tålmodighet
Bland så alle ingrediensene sammen (bortsett fra smøret/oljen), bruk gjerne en håndmikser med staver som passer til deig, eller en kjøkkenmaskin for best resultat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.