2 kvaster
fesk rosmarin (du kan også bruke tørka rosmarin, et par ts.)
4 fedd
hvitløk
250 grader
La steke i ca 10 minutter på denne temperaturen slik at du får en stekeskorpe på kjøttet. Sett ned varmen på ca 150 grader og legg alufolie over langpanna. Du kan gjerne tilsette 0,5 l vann samtidig, dette slik at det ikke koker tørt. Pass på at det er væske i langpanna under hele stekinga, dette blir fin sjy til å lage saus av.
2 dl
vann
1 dl
fløte
2-3 ss
brun maisenna jevning
3-4 skiver
brunost/geitost
2 ss
rognebærgele/ripsgele (bruk tyttebærsyltetøy hvis du ikke har noe annet)
Her kommer enda en utrolig god oppskrift på langtidsstektlammelår. Vi satt lammelåret i ovnen etter frokost, gikk en fin fjelltur og kom tilbake, satt inn tilbehøret, slappet av og ventet mens den deilige lukten fylte hytta
En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking av kjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Sous-vide er en måte å tilberede mat, der maten vakuumpakkes og varmebehandles i emballasjen. Nå har ikke jeg sous-vide utstyr, så dette er en utgave av "Fattigmanns sous-vide"
Klassisk lammelår (her). Marokkanskinspirert lammelår (her). Skru ned ovnstemperaturen til 70 grader celcius og langtidsstektlammelåret til ønsket kjernetemperatur
Det er ikke så ofte vi steller i stand med store middager lenger og sjelden av typen lammelår. LammelåretKutt opp grønnsakene og legg det i en stor plastpose hvor du har plass til kjøttet og marinaden
Saftig lammelår med tyttebærketchup, rømmesaus, bakte grønnsaker, rosenkål, østerssopp og poteter. Lammelåret er mørt og fantastisk smakfullt kjøtt, så dette vil jeg virkelig anbefale
Kan du tenke deg noe bedre enn når huset fylles med de deilgste dufter av god mat. Når du langtidssteker svinenakke kan du til og med ta deg en fin søndagstur mens maten står i ovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.