Så det er bare å gjøre seg klar for en uke med mye baking her på bloggen. Late morninger, ingen SFO, kos på kjøkkenet og en mamma som prøver å la hjemmekontoret komme i andre rekke i noen dager fremover
Bruk litt siktet rugmel på toppen og klem den utover med hendene dine,helt ut i hjørnene. Avkjøl å rist, gjerne med kjøkkenhåndkle på for å beholde den myk og saftig
Bruk godt med mel på benken, ettersom deigen er litt klissete, men dette gjør rundstykkene saftige. Jeg elsker å bake rundstykker, og baker det også gjerne hvis vi skal ha lunsjgjester
Og først ut er gresskarkjerner som er ristet med litt krydder. Bland olje- eller smørblandingen godt med kjernene, og fordel de tynt utover på en stekeplate med bakepapir
Dypp en stor skje i vann og ta en stor kladd med deig og legg på bakepapir på ett stekebrett. 250 g steinmalt fullkornsmel ogrugmel. Røres sammen, ha ett kjøkkenhånkle over og settes til heving i rundt 5 timer på kjøkkenbenken. Lag ca 10 stk og stek de i 10-12 minutter midt i ovnen
Det er gresskartid og det er gøy å kunne bruke hele gresskaret. Av gresskarkjøttet lager vi kjempegod gresskarsuppe og en herlig kake, men kjernene er vel verd å ta vare på
Bland så inn resten og elt sammen til alt er blandet, prøv deg fram med melet. Jeg hadde ikke alt jeg trengte til mine elskverdige chiarundstykker, så det ble en lys deig tilsatt fiber og metting i form av chiafrø, linfrø og fiberhusk
Disse kan du egentlig krydre og mikse med alle slags smaker, men denne gangen ble mine blandet sånn. Skyll og tørk kjernene før du legger dem på bakepapir på stekebrettet
- Pisk eggene- Tilsett honning og rør rundt- Bland alt det tørre sammen i en bolle og rør rundt- Tilsett det tørre i eggblandingen- Tilsett litt og litt vann (kokosmelet suger raskt til seg vannet)- Puttes i en brødform (gjerne med bakepapir)- Stekes i ca 40 minutterDeigen skal ikke være tørr, men litt flytende
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.